Нека от прокуратурата ни oсведомят каква част от досегашните активи

...
Нека от прокуратурата ни oсведомят каква част от досегашните активи
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Прокуратурата си взе коли, столове и лаптопи от Бюрото за защита |

Нека от прокуратурата ни oсведомят каква част от досегашните активи на Бюрото за отбрана са прибрали. Става дума за забележителен брой коли - преди влизането на закона в действие - дори става дума за дребни неща като столове, преносими компютри и по този начин нататък, съобщи пред бТВ служебният правосъден министър проф. Янаки Стоилов.

Досега Бюрото за отбрана на очевидци се ръководеше от основния прокурор, само че след смяна в Закона за правосъдната власт, призната по време на 46-ото Народно заседание, бюрото към този момент се управлява от Министерството на правораздаването.

По думите на Стоилов още преди да се извърши инвентаризация и да се предадат приемо-предавателните протоколи сред прокуратурата и министерството, това имущество " към този момент се движи ":

" Според мен този въпрос би трябвало да се изследва от Висш съдебен съвет, тъй като за огромна част от това имущество евентуално са обявявани публични поръчки - с претекстовете, че това имущество е нужно за работата на Бюрото за отбрана, а не просто прокуратурата. "  

По мотив идната президентска конкуренция проф. Янаки Стоилов разяснява:

" Кандидатите сами, със своите дейности, би трябвало да приказват за себе си. Искам единствено да обърна внимание върху апелите за обединяване - би трябвало да си даваме сметка, че обществото ни през последните години е грубо разграничено. Има извънредно неравноправие, поляризиране сред облаготелствани и ощетени от корупцията. Това няма по какъв начин да бъде загладено от плакатни апели. "

Според него ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов влиза в конкуренцията с упоритост да продължи да отстоява позициите си по отношение на правосъдната система.

" Обаче нямаме по един президент за правосъдна власт, за външна политика и т н. Нужно е президентът да има позиция и действия по доста повече въпроси. За мен е значимо да се разбере, че пред тези избори имаме съществена алтернатива – дали множеството от хората ще предпочетат превъзмогване на досегашния модел, или неговото опазване ", сподели още Янаки Стоилов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР