Нека го наречем така – това е зъбна катастрофа“, каза

...
Нека го наречем така – това е зъбна катастрофа“, каза
Коментари Харесай

Зъболекари: Световна зъбна катастрофа!

„ Нека го назовем по този начин – това е зъбна злополука “, сподели доктор Герхард Конрад Зебергер, президент на Световната дентална федерация (FDI).

Световната дентална федерация предизвести, че зъболекарите по целия свят са очевидци на съпътстващи вреди от пандемията за наредбите, предопределени да поддържат здравето на устната празнина, оповестява БГНЕС като цитира „ Гардиън “.

Федерацията оповестява за по-висока периодичност на кариеси и по-напреднали болести на венците като пародонтоза.

В изказване се споделя, че смяната на процедурите, с помощта на заключванията и рестриктивните мерки за придвижване, е довела до това някои хора да подценяват миенето на зъбите два пъти на ден, да закусват по-често сред храненията вкъщи и да не посещават зъболекаря, до момента в който не изпитат мощна болежка.

Световната здравна организация заяви, че здравните услуги в региона на устната празнина са измежду най-засегнатите съществени здравни услуги заради пандемията, като 77% от страните оповестяват за частични или цялостни разстройства.

По време на първата вълна от експлоадирането на Covid-19 денталните практики по целия свят бяха принудени да спрат. В продължение на два до три месеца всички стоматологични часове се наложи да бъдат отсрочени или анулирани, като се изключи незабавни лекувания.

Д-р Мария Фернанда Атуеста Мондрагон, президент на Колумбийската дентална федерация и консултант на FDI, сподели: „ Една от трагичните последствия от пандемията е, че проблемите със здравето на устната празнина, които не бяха считани за незабавни по време на експлоадирането на пандемията, в действителност станаха незабавни, откакто се наложи да се изчака два месеца, с цел да се потърси лекуване “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР