Нека (б.р. естрадните певци) да не ме нападат с това,

...
Нека (б.р. естрадните певци) да не ме нападат с това,
Коментари Харесай

Ицо Хазарта попари естрадата. Какво каза за Лили Иванова

Нека (б.р. естрадните певци) да не ме атакуват с това, че моята музика е цинична, тъй като съм склонен с това. Не рядко моите песни са такива, единствено че в никакъв случай не съм ходил да се апелирам да ги въртят наложително по БНР или по националните медии.

Това съобщи в студиото на „ Тази неделя “ депутатът от „ Продължаваме промяната “ Христо Петров, прочут като Ицо Хазарта.

Новите песни на въпросните реализатори от естрадата, освен това, че старите песни са в действителност златни, могат до докарат човек до самоубийство . Препоръчвам на сътрудниците от „ Възраждане “ да слушат тези песни по няколко пъти “, добави той.

По-рано през месеца популяризирането на българската музика в публичните медии беше разисквано на съвещание на парламентарната комисия по културата и медиите. Партията " Възраждане " предлага законът да задължава БНР и Българска национална телевизия 50% от музиката в ефира им да е българска.

След разгорещени разногласия, множеството от участниците в съвещанието на парламентарната комисия поддържаха законова наредба за повече българска музика. Предстои да бъдат конкретизирани законовите текстове.

Тогава Ицо Хазарта съобщи, че избавителните квоти са за некадърници.

„ Всякакви ограничавания и квоти са нещо погрешно. Да гласуваме да има тласък за българския фолклор, тъй като той е същински и достоверен ", добави той.

Той предложи да има тласък единствено за българския фолклор, тъй като е същински и достоверен. Това пък провокира реакция от естрадните реализатори и изключително от Здравко Желязков от дует „ Ритон “.

„ Квотите във всяка една сфера са нужни за някого, който не умее да продаде по различен метод своя артикул, т.е. не реализира нужното качество. Така или другояче процентът българска музика, който се излъчва в Българска национална телевизия и БНР, е непосредствен до този, който се разяснява в настояването “, съобщи още депутатът от „ Продължаваме промяната “.

По думите му концепцията на цялата акция въобще не е да се върти повече българска музика.

„ Това е едно партийно мероприятие и обстоятелството, че трета седмица всичката Мара втасала в България, само че ние се занимаваме хората с това някой да се демонстрира и да споделя по какъв начин той прави доста за българското и по какъв начин желае да го отбрани. Опитах се внимателно да кажа на естрадните реализатори, които почтително изслушах в комисията, нещо, което не видях в подмяна, че те са част от акцията на едни търговци, които имат всички признаци на една съветска партия, която желае с съветски мръсни пари да изкара България от Европейски Съюз и те са нейни посланици в акцията “, добави той.

„ Макар чалгата да е най-слушаната музика в България, най-голямата звезда в българската музика е Лили Иванова . Съществена част от нейния триумф е, че тя в никакъв случай не би си разрешила да отиде в някаква канцелария или в някаква такава заличка и да разяснява, и да се моли за такова нещо. Затова и билетите за нейните концерти се разпродават месеци преди те да се състоят “, съобщи още Ицо Хазарта.

Депутатът даде за образец и Любо Киров - също не идва на тези събития, тъй като знае, че същинската работа се прави в студиото и на сцената, и по тази причина и неговите концерти се разпродават доста преди датата им.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР