Нека (б.р. естрадните певци) да не ме нападат с това,

...
Нека (б.р. естрадните певци) да не ме нападат с това,
Коментари Харесай

Ицо Хазарта пред bTV: Новите песни на естрадните изпълнители могат да докарат човек до самоубийство


Нека (б.р. естрадните певци) да не ме атакуват с това, че моята музика е цинична, тъй като съм склонен с това. Не рядко моите песни са такива единствено че в никакъв случай не съм ходил да се апелирам да ги въртят наложително по БНР или по националните медии.

Това съобщи в студиото на „ Тази неделя “ депутатът от „ Продължаваме промяната “ Христо Петров, прочут като Ицо Хазарта.

„ Новите песни на въпросните реализатори от естрадата, освен това, че старите песни са в действителност златни, могат до докарат човек до самоубийство. Препоръчвам на сътрудниците от „ Възраждане “ да слушат тези песни по няколко пъти “, добави той.

Припомняме, че по-рано през месеца популяризирането на българската музика в публичните медии беше разисквано на съвещание на парламентарната комисия по културата и медиите. Партията " Възраждане " предлага законът да задължава БНР и Българска национална телевизия 50% от музиката в ефира им да е българска.

След разгорещени разногласия, множеството от участниците в съвещанието на парламентарната комисия поддържаха законова наредба за повече българска музика. Предстои да бъдат конкретизирани законовите текстове.

Тогава Ицо Хазарта съобщи, че избавителните квоти са за некадърници.

„ Всякакви ограничавания и квоти са нещо погрешно. Да гласуваме да има тласък за българския фолклор, тъй като той е същински и достоверен ", добави той.

Той предложи да има тласък единствено за българския фолклор, тъй като е същински и достоверен. Това пък провокира реакция от естрадните реализатори и изключително от Здравко Желязков от дует „ Ритон “.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР