Неизвестният за мен на Паоло Дженовезе е спечелил наградата Давид

...
Неизвестният за мен на Паоло Дженовезе е спечелил наградата Давид
Коментари Харесай

Абсолютно непознати


Неизвестният за мен на Паоло Дженовезе е спечелил премията " Давид на Донатело " за филм и сюжет. Филмът, оценен със 7.5 в IMDb, ми обезпечи отлично и вълнуващо прекарване, по едно и също време интелектуално и естетическо. Съвременният човек знае доста добре какво е морал, полезности и идеали, само че е прекомерно ангажиран и надменен, с цел да ги следва. Седмина другари се събират на вечеря. Домакин е Роко (Марко Джалини), еластичен хирург ( " разправям се единствено с цици и задници " ), непокътнат и поддържан, спокоен и диалогичен мъж в средата на 40-те. С него е красивата му и грациозна, само че сприхава и изнервена брачна половинка психоаналитик Ева (Кася Смутник). На посетители са им симпатичният сериен несретник, но постоянно подготвен за нов план Козимо (Едуардо Лео), мустакат мъж с животинска прелест и лъчение, новата му законна жена, доста по-младата Бианка (Алба Рорвахер), грозновата, елегантна, стройна и нежна, заможният банков служител Леле (Валерио Мастрандеа), дръглив заядливец, брачната му партньорка Карлота (Ана Фолиета), раздразнителна, нападателна и потайна забавна жена. Сам идва само Пепе (Джузепе Батистон), пълен дундест добросърдечен преподавател по физическо, който се трансформира в цел за безобидни смешки (загадъчната му нова другарка е настинала).

Заинтригувани сме от диалозите по пътя - очевидно тлеят спорове и се кътат секрети. Завръзката обаче идва, когато всички сядат към трапезата - някой предлага тези " черни кутии " на актуалния човек, мобилните телефони, да се слагат на масата и всеки да чете получено известие или да включва на високоговорител при диалог! Защото се познават доста добре и няма какво да крият, само че и да ревизират дали е по този начин. Моментално всичко излиза отвън надзор, лъсват грозни секрети - (двойни и тройни), хомосексуализъм,, изменничество,, пренебрежение и, измама и лукавство. Накрая всички връзки (приятелски и семейни) са в руини като след атомна бомбардировка, а мъглата и пушекът от вербалните злобни и жлъчни изстрели и залпове май няма да се разсеят с месеци... И това са цивилизовани, възпитани, вежливи, образовани, заможни и благи хора. Какво да очакаме от другите, не толкоз преуспели в живота, елементарните и бедните, очукани от ориста, без шанс и без лукса да си разрешат правила? Съвременният човек, удовлетворен материално и водещ умерено и пищно битие, прави елементарно разлика сред положително и зло. Освен това знае доста добре какво е морал, полезности и идеали, само че е прекомерно ангажиран и надменен, с цел да ги следва. Лековато, импулсивно, безгрижно и повърхностно, той унищожава освен своя живот, само че и този на другите, от индиферентност, леност, блян към занимания и досада. Най-страшното е, че това е единствено една от вероятните действителности. В другите лъжите, притворството и мимикрията не престават.

Боян Атанасов е жива софийска легенда, човек на живота, на киното, на театъра, на музиката. Само който не го познава, единствено той не се е впечатлявал от неговите енциклопедични познания в гореизброените области и освен в тях. За наша наслада Боян има личен блог, публикации от който публикуваме при нас с неговото общително единодушие. Останалите му титанични материали можете да откриете .
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР