Неизвестен открадна в Лондон златен джобен часовник, подарен от 28-ия

...
Неизвестен открадна в Лондон златен джобен часовник, подарен от 28-ия
Коментари Харесай

В Лондон беше откраднат часовник за 27 000 долара, подарен на моряк от американския президент Удроу Уилсън

Неизвестен открадна в Лондон златен джобен часовник, подарен от 28-ия президент на Съединени американски щати Удроу Уилсън (заемал поста в интервала 1913 - 1921) преди повече от 100 години на английски моряк за проявен подвиг. Това заяви телевизионният канал "Скай нюз ", като се базира на полицията в столицата на кралството, представен от ТАСС.

По негови данни кражбата на тежащия 14 карата часовник, който се прави оценка на 20 000 лири (26 900 долара), е станала още на 12 декември в антикварен магазин в Северен Лондон. Отбелязва се, че крадецът се е престорил на заинтригуван клиент, който желал да купи ваза, само че в последна сметка не се схванал за цената с продавача. Тогава служителят на магазина отнесъл вазата на мястото й, а причинителят на кражбата се възползвал от отсъствието му и откраднал часовника.

Полицията акцентира, че на хронометъра е гравиран надписът "От президента на Съединени американски щати за Чарлз Лорънсън, капитан на параходния транспортен съд "Нубиън ". Подаръкът е връчен на английския моряк "в знак на благодарност за хуманните му дейности за спасяването в намерено море на 7 март 1914 година на екипажа на американската шхуна "Джулия Тръби ".

Правоохранителните органи търсят причинителя на кражбата. Засега няма данни за арестувани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР