Неизвестен измамник измами американската Агенция за борба с наркотиците (DEA)

...
Неизвестен измамник измами американската Агенция за борба с наркотиците (DEA)
Коментари Харесай

Американските власти случайно са изпратили криптовалута на стойност 55 000 долара на измамник

Неизвестен лъжец измами американската Агенция за битка с опиатите (DEA) - чиновници на организацията по простъпка му изпратиха криптовалута за 55 хиляди $. Нападателят разчитал на невниманието на жертвите си, а те създали превод към портфейл, в чийто адрес той заменил няколко признака.

 През май 2023 година DEA изтеглила средства в Tether USD (USDT) на стойност над 500 хиляди $ от две сметки на криптовалутната борса Binance. Още тогава измамникът следил придвижванията в портфейла на агенцията; в един миг забелязал, че от този портфейл е изработен превод към едно от подразделенията на Министерството на правораздаването - Маршалската работа. Сумата е била единствено 45,36 $, което значи, че транзакцията евентуално е била тестова.
-->
След това нападателят основал собствен личен портфейл за криптовалута, чийто адрес частично приличал на адреса на портфейла на Маршалската работа - първите пет и последните четири знака били идентични. Той очаквал, че при изпращането на парите по-късно чиновниците на Маршалската работа ще копират адреса на подправения портфейл вместо същинския, без да ревизират. Изчислението било вярно и на измамника била изпратена криптовалута на стойност 55 000 $.

Когато DEA разкрила грешката, тя се свързала с Tether с искане да блокира средствата. Но било прекомерно късно: по това време нападателят към този момент бил изтеглил средствата и ги конвертирал. По-рано стана известно, че през 2022 година заради хакери и измамници са изгубени 11,5 милиарда $ в криптовалута.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР