Неизбежно - така определи покачването на цените на самолетните билети

...
Неизбежно - така определи покачването на цените на самолетните билети
Коментари Харесай

Очаква се поскъпване на самолетните билети

" Неизбежно " - по този начин дефинира покачването на цените на самолетните билети Фахми Маджуб, британският шеф на Air France-KLM пред BBC.

Основните аргументи за това са забележителното повишаване на разноските за гориво и увеличението на летищните такси. 

След като пандемията засегна самолетните компании директно и нямали съществено броя на пасажерите, които се възползват от услугите им, те избягваха да покачват цените, с цел да не лимитират в допълнение своята клиентела.

Благодарение на последователното облекчение на ограниченията и условията за пътешестване, ползата към самолетните полети обаче още веднъж се повишава, като от Air France-KLM към този момент означават мощно търсене за Великден и летния интервал. 

" Очаква се билетите да нарастват с времето. Съветът, който мога да предложа на пасажерите е да възнамеряват от по-рано пътуванията си, с цел да могат да избегнат нарастванията в цените, " разяснява обстановката Маджуб.

BBC прибавят, че възможната инвазия на Русия в Украйна завишава цените на петрола и те са най-високи от 2014 година насам. KLM и Lufthansa и Swiss Air оповестиха, че приключват полетите си към застрашената страна.

Цената на нефта Брент към този момент е повече от 85 $ за барел, до момента в който преди година бе под 65 $. Маджуб показва, че това няма по какъв начин да не се отрази и на самолетното гориво.

Авиокомпанията дава образец с друго повишаване на разноските си, което също ще рефлектира върху билетите - таксите за кацане и политане от летище " Хийтроу " са с 40% по-високи. 

Още през предходната година Ryanair и TUI предвидиха, че цените ще надскочат тези от 2019, откакто пандемията стартира да се насочва към своя край.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР