Негово Светейшество патриарх Неофит издъхна в реанимацията на Военномедицинска академия

...
Негово Светейшество патриарх Неофит издъхна в реанимацията на Военномедицинска академия
Коментари Харесай

Ето кой грабва цялото семейно имане на Патриарх Неофит. Наследил е и таланта му

Негово Светейшество патриарх Неофит издъхна в реанимацията на Военномедицинска академия в София в 22:22 часа на 13 март, откакто прекара в лечебното заведение над четири месеца поради белодробно заболяване. Докато бе в болница, починалият патриарх загуби брат си, с който не можаха да се сбогуват поради влошеното му здраве. Димитър Димитров умря в столичната болница „ Света Анна “ през този януари.
Сега единствен правоприемник на патриарха и брат му е синът на Димитър, който се споделя Стефан Димитров. Той е един от хористите, които основават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „ Св. Александър Невски “, която му е като втори дом. В негови ръце ще отиде цялото фамилно имане на Неофит и Димитър.
Той е приключил бизнес администрация, само че сега се занима с музика и с изключение на в църковния хор се изявява с функции и в оперни спектакли. Въпреки че е племенник на починалия патриарх, в никакъв случай не е търсил гласност и постоянно е избягвал да обявява роднинската си връзка с висшия свещеник. Медийно наличие отхвърли и към кончината му.
Стефан е приключил бизнес администрация, само че сега се занима с музика и с изключение на в църковния хор се изявява с функции и в оперни спектакли
Стефан е наследил музикалния гений на чичо си. Негово Светейшество е прочут и с музикалните си заложби и благ глас. Преди време излязоха два албума с негови църковни песнопения.
В частния си живот патриархът бягаше надалеч от суетата и изкушенията. Недолюбваше мобилните телефони и лукса, само че пък ползваше преносим компютър, с цел да се осведомява за църковните и светските каузи. Обичаше да си почива, като слуша църковна и класическа музика. Преди да се разболее през ноември предходната година и да постъпи във ВМА, Неофит живееше на третия етаж в постройката на Софийската митрополия на ул. „ Калоян “ в столицата, написа „ Ретро “.
Нито един път той не преспал в първокласната патриаршеска резиденция в „ Драгалевци “. Приживе Неофит казвал, че желае да бъде положен на слънчево място, с цел да си спомня за хубостта на света.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР