Негово светейшество българският патриарх Неофит отправи обръщение за настъпването на

...
Негово светейшество българският патриарх Неофит отправи обръщение за настъпването на
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Посрещаме Нова година с надежда за повече светлина

Негово светейшество българският патриарх Неофит насочи послание за настъпването на Новата 2022 година.

В него патриарх Неофит се обръща с думите:

  " Ваши Преосвещенства, боголюбиви отци, възлюбени в Господа рожби на Светата ни Православна черква,

по велика Божия благосклонност прекрачихме прага на още една от отредените ни години. Старата изпратихме с облекчение, а Новата посрещаме както постоянно с нова вяра за по-добри съдбини.

За повече наслада, светлина и благосклонност сред индивидите и по-малко тъга, болежка и горест, по-малко неприязън и принуждение, и не на последно място за по-малко лековерие, което за жалост постоянно съпровожда човешките решения и дейности. Ето за какво при започване на Новата 2022-ра година ние още веднъж молим нашия Небесен Отец да ни дарува освен здраве и благополучие, само че и мъдрост, с цел да можем да градим своя живот, и най-много живота на нашите деца, съгласно с Неговата света воля, с Неговия възвишен промисъл за света и за индивида ".

" Светата Библия ни споделя, че индивидът е бил сътворен по Божи облик и предопределен за богоуподобяване, както и с цел да " господарува " над цялата земя (Бит. 1:26-27). Отново в Писанието четем, че " и тварите с неспокойствие ожидат прославянето на синовете Божии " (Рим. 8:19). Всичко това ни демонстрира какъв брой високо е нашето предопределение, какъв брой огромна е нашата отговорност.

Времето, в което живеем, с особена решителност ни припомня за това и упорито ни подканва към надълбоко осъзнаване и коренна смяна в метода, по който живеем и " господаруваме " в дарения ни от Твореца свят. Бог има Своите способи да променя нещата към положително, но нашето съработничество, полагането на нашите персонални старания е неотменимо изискване за всяка такава смяна. В това е смисълът на Божия облик и сходство в индивида - че той е сътворен точно за богоуподобяване и за съработничество със своя Творец, с цел да доближи най-после и до последната си цел, която е обожението ", акцентира българският патриарх.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР