Недоволството от , с които влязохме в нов локдаун до

...
Недоволството от , с които влязохме в нов локдаун до
Коментари Харесай

Хотелиерите: Отворете ресторантите ни или ни платете компенсации

Недоволството от, с които влязохме в нов локдаун до 21 декември продължава. Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) упорства да бъде преразгледана заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов, с която се не разрешава работата на заведенията в хотелите.

" Рестрикциите по отношение на местата за хранене в хотелите действително стопират работата и на хотелите, макар че те не са публично затворени. Отменят се всички направени резервации за оповестения в началото 3-седмичен интервал за деяние на новите ограничения. Причината е, че никой екскурзиант не си показва приятната и спокойна почивка, хранейки се в стаята си, защото обстановката прилича болничен престой ", настояват хотелиерите. Затова те упорстват да се направи изключение за заведенията за хранене и заведенията в хотелите, като им бъде позволено да отворят, само че само и единствено за гостите на съответното място за настаняване.

Формалното незатваряне на хотелите, макар действителната неспособност да работят и да посрещат клиенти при тези условия, води до това, че за бранша на гостоприемството и неговите чиновници не са планувани обезщетения, както за останалите затворени бизнеси, показват хотелиерите. Те не могат да се възползват даже от извънредно незадоволителната помощ, планувана за личния състав, акцентират от организацията. в които чиновниците в неплатен отпуск могат да получат 24 лева дневно отплата, бе подписана нощес от обществения министър Деница Сачева. От нея са изключени освен хотелите, тъй като се допуска да работят, само че и театрите, които също не попадат в рестриктивните мерки. Не могат да търсят отплата и чиновници в учебните заведения, които не преподават отдалечено.

Апелираме кабинетът да реши този комплициран за хотелиерския бизнес проблем, тъй като в противоположен случай обричат бизнесите на банкрут, а техните чиновници на трайна безработица, пишат от асоциацията. " БХРА отхвърля повече да има вяра на приказки и обещания. Настояваме да получим поддръжката, каквато заслужава структуроопределящ за българската стопанска система бранш. И да се реши коя от двете други възможности ще бъде приложена – ще бъдат отворени единствено за посетители на хотелите заведения в тях или секторът на гостоприемството ще бъде включен в обсега на плануваните обезщетения ", приключват писмото си те.

Хотелиери и ресторантьори излизат с разнообразни претенции за смяна на ограниченията от понеделник насам. Представителите на заведенията да вземем за пример се възмутиха, че тях ги затварят, а къщите за посетители са цялостни за празниците. Сега пък хотелиерите желаят да насочат туристическия поток единствено към себе си. От обстановката най-печеливши са къщите за посетители, защото на процедура техният бизнес пасва идеално на заповедта на министъра, с която се не разрешават групови събирания на повече от 15 души.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР