Недоволни перничани излязоха на протест срещу нарушеното топлоподаване тази зима,

...
Недоволни перничани излязоха на протест срещу нарушеното топлоподаване тази зима,
Коментари Харесай

Жители на Перник протестираха срещу местната "Топлофикация"

Недоволни перничани излязоха на митинг против нарушеното топлоподаване тази зима, обезпечено от пернишкото топлоснабдително сдружение. С крясъци " Мафия ", " Оставка " бе посрещнат изпълнителният шеф на локалната " Топлофикация " Любомир Спасов.

" Аварията на 19 февруари извади " Топлофикация " от строя за по-дълъг интервал от време. Тя е доста тежка, доста сериозна и с неимоверни старания успяхме да възстановим последователно активността на предприятието ", сподели Спасов, представен от Българска телеграфна агенция. По думите му от 19 февруари до през вчерашния ден сдружението не е работило на естествен режим, на което се дължи по-хладката вода и парно.Според Спасов е бил употребен най-вече газовият трети казан, който е с двойно по-малък потенциал от главната мощ на централата - пети парогенератор. Въпреки проблемите, още на 19 февруари подадохме топлоенергия към града, напомни Спасов. Той оповести, че от през вчерашния ден Топлоелектрическа централа " Република " работи на цялостна мощ.

Щетите от повредата обаче към момента не са изцяло отстранени. Телефони няма, тъй като всички кабели са изгорели при двата поредни пожара на 19 февруари, отговори Спасов на въпрос на жители за какво телефонните номера на " Топлофикация " мълчат.

Любомир Спасов увери, че главната мощ на централата - пети казан, е в положително положение и всяка година в него се влагат по 1 млн.-1.5 млн. лева Той оспори обвиняванията, че се горят некачествени въглища. Топлоелектрическа централа " Република " е проектирана да гори въглища от Пернишкия каменовъглен басейн с енергийност от 1900 до 3300 калории. В момента наличните при нас 78 000 т въглища са със междинна калоричност 3 150 ккал, уточни топлофикационният шеф.

Спасов увери, че другите случаи на нарушено топлоподаване се дължат на проблеми в топлопреносната мрежа,а не на проблеми в парогенераторите. Той сподели на хората, че ще бъдат обезщетени за студените си радиатори. Сега се разисква методиката и метода на компенсиране, ще я съгласуваме с контролни институции и ще я обявим, сподели Спасов.

Директорът укори клиентите, че дължат 40 млн. лева за отопление. Некоректните платци сега са малко по-малко от половината, сподели още Спасов. По думите му с отстъпките, които дава на своите клиенти, предприятието се лишава от към 3 млн. лева годишно.

На възгласите " Оставка " Спасов отговори, че не е политическо лице, с цел да подава оставка. Той увери, че няма причина " Топлофикация " - Перник да спре работа след края на април. Спасов даде обещание, че отчетите от инспекцията на КЕВР и Министерството на енергетиката ще бъдат предоставени на медиите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР