Недоволни доставчици на кабелна телевизия и интернет протестираха пред Министерския

...
Недоволни доставчици на кабелна телевизия и интернет протестираха пред Министерския
Коментари Харесай

Сърдити кабелни оператори протестираха в София

Недоволни снабдители на кабелна телевизия и интернет стачкуваха пред Министерския съвет във връзка акцията на ГДБОП от 13 юни, при която бяха обискирани офиси на пет снабдители на интернет и кабелна телевизия, беше отнета и техника.

Националното съдружие на кабелните оператори " Клуб 2000 " внесе намерено писмо до премиера Бойко Борисов, в което упорства за  равнопоставеност на дребните и огромните компании.

Според сдружението, в което членуват 22 предприятия на територията на страната – дребни и междинни кабелни оператори – акцията е довела до финансови загуби за компаниите и са нанесени материални вреди върху офисите. Операцията на ГДБОП е оставила без телевизия и интернет няколко града, което е затруднило и работата на локалните институции като общини и банки, лечебни заведения и медии.

В писмо до медиите операторите осведомят, че интервенцията на ГДБОП е целяла очистване на съперници и почистване на пазари, употребявайки държавни органи и структури.

Кабелните оператори се заканват да заведат каузи против страната в Съда в Страсбург, както и упорстват началникът на бранш " Киберсигурност " в ГДБОП Явор Колев да подаде оставка, а също и да сервира обществено извинения за неудобството на жителите.

" Пазарът в България е килнат. Една от огромните секрети в страната са цените, на които малките екрани дават своите стратегии на телекомите и на другите платформени оператори за разпространяване. Те не са оповестени. За огромните телекоми има огромни отстъпки в цените. Затова дребните оператори заплащат доста повече на един клиент, в сравнение с огромните телекоми. Това е едно от главните изкривявания на пазара. То би трябвало да се ликвидира, този рекет върху дребните оператори “, изясни изпълнителният шеф на Националното съдружие на кабелните оператори " Клуб 2000 " Валентин Георгиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР