Недоверието към политическата и икономическа прослойка задвижва доверието към действията

...
Недоверието към политическата и икономическа прослойка задвижва доверието към действията
Коментари Харесай

Близо 50% от българите одобряват арестите на бизнесмени

Недоверието към политическата и икономическа каста задвижва доверието към дейностите на прокуратурата от последните седмици.

49% намират обвиняванията на крупни предприемачи за обосновани , а 27% не. 24% не могат да образуват мнение. Според изследването се дължи най-много на по-общото публично предпочитание за повече правдивост и отговорност.

Мнозинство от 59% от пълнолетните българи са " за " приемането на оставките на тримата министри. 32% са на противоположното мнение , а останалите се двоумят.

Сред последователите на ГЕРБ обаче дяловете " за " и " срещу " са равни: 46% са " за ", само че 48% са " срещу ". Останалите се двоумят.

 Снимка 378892
Източник:

Изводите са направени въз основата на изследване на " Галъп интернешънъл, извършено измежду 932 души сред 12 и 14 септември.

Според " Галъп " за безапелационния резултат измежду обществото роля играе общото неодобрение към политическия хайлайф , а за неуверения резултат измежду герберите пък въздействие оказва дейната отбрана за някои или всички министри , пристигнала от редовете на партията и съдружните сътрудници.

Повечето последователи на патриотите обаче също се изричат " за " оставките.

50% утвърждават обстоятелството , че в последна сметка патриотите потърсиха метод за изглаждане на разликите между тях и с ГЕРБ и остават дружно в ръководството. 43% обаче са на противоположното мнение , а останалите се двоумят.

На въпрос на кого от постоянно противопоставящите се трима водачи на Обединените патриоти имат вяра най-вече, 40% показват Каракачанов , а 30% избират опцията нито един. 17% посочат Симеонов, а 11% - Сидеров. Останалите се двоумят.

Сред самите последователи на Обединените патриоти, както и измежду тези на ГЕРБ и на Българска социалистическа партия, половината избират Каракачанов , а другата половина се разпределя сред другите варианти.

Изводите са направени въз основата на изследване на " Галъп интернешънъл, извършено измежду 932 души сред 12 и 14 септември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР