Недостигът на средства за въоръжените сили през тази година ще

...
Недостигът на средства за въоръжените сили през тази година ще
Коментари Харесай

Запрянов: ​Недостигът на средства за армията ще надхвърли 600 млн. лева

Недостигът на средства за въоръжените сили през тази година ще надвиши 600 млн. лв.. Това разгласи заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов, който откри интернационална конференция по тематиката за новите бойни технологии до 2040 година Бюджетът за защита на България би трябвало да доближи до 2% от брутния вътрешен артикул на страната най-късно до 2024 г.според стихотворец ангажимент към НАТО.

 © Българска телеграфна агенция
Заради следващото закъснение на процедурата за пазаруване на нов военен аероплан, се бавят и останалите основни капиталови планове на министерство на защитата - за бойни кораби и за сухопътни бойни машини, разгласи зам.-министър Атанас Запрянов.
Атанас Запрянов, зам.-министър на защитата: В взаимозависимост от решенията на Народното събрание и отчета на комисията, тогава ще имаме дефинитивно какво ще внесем по трите плана в Министерски съвет. Засега имаме план за разсрочване на самолета до 2028 година, до 2022 година беше кораба и до 2029 година бойната машина, само че единствено за избран брой машини, тъй че ние чакаме Народното събрание. Финансовата част е тази, която ни задържа другояче всичко е готово и по трите плана.
По време на конференцията стана ясно, че армията се нуждае незабавно от нова техника, тъй като точно развиването на технологията дефинира и характера на водените воини, безапелационни бяха специалисти.

В момента защитата разполага с бюджет от 1 милиард и 100 милиона лв.. Запрянов изясни, че ведомството още веднъж както всяка година, ще изиска по-голям бюджет за 2018-та. И в случай че се наложи парите отделени за бойна техника, които ще останат неусвоени, ще бъдат трансферирани за идващ интервал.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР