Недостигът на интелски чипове щял да се засили през второто

...
Недостигът на интелски чипове щял да се засили през второто
Коментари Харесай

Чака се още по-голям дефицит на процесори

Недостигът на интелски чипове щял да се ускори през второто тримесечие

Дефицитът на процесори ще се задълбочи през второто тримесечие, съгласно анализатори (източник: CC0 Public Domain)

Анализатори чакат усилване на недостига на процесори от Intel през второто тримесечие на годината, спрямо първото. Като причина за това Digitimes Research акцентира високото търсене на хромбуци, множеството от които работят с евтини интелски чипове.

Дефицитът на процесори за районен съд стартира през август 2018 година В най-трудните интервали производители на компютри като HP, Dell и Lenovo изпитаха дефицит на 5% от съставените елементи. През първата четвърт на 2019 година дефицитът понижа до 2-3%, а серията Core i3 стартира да се търси повече от Core i5.

Повечето наблюдаващи на пазара допускаха, че дефицитът на процесори ще отслабне, откакто районен съд производителите приключат с попълването на запасите си за празничния новогодишен сезон. В интервала октомври-декември 2018 година обаче търсенето на чипове остана по-високо от предлагането – на равнището от предходните три месеца.
още по тематиката
Това се изяснява с втората вълна покупки от страна на HP, която подтикна съперниците да създадат същото. В резултат, през последното тримесечие на 2018 година на пазара за ноутбуци породи недостиг на процесори в размер на 4-5%.

Семейството чипове Core i5, което се употребява в най-търсените компютри, както и сериите Atom, Celeron и Pentium за моделите от начално равнище, бяха най-дефицитни през втората половина на 2018 года. За да се оправят с казуса, редица производители на районен съд започнаха да купуват интензивно процесори от AMD.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР