Недостигът на храна може да причини повече смърт, отколкото войната.

...
Недостигът на храна може да причини повече смърт, отколкото войната.
Коментари Харесай

Задава ли се нова криза? Кулеба с разкритие за Русия

Недостигът на храна може да аргументи повече гибел, в сравнение с войната. Британският министър на превоза предизвести, че нашествието в Украйна може да има световни последствия върху износа на пшеница и други хранителни артикули. Опасения от дефицит на храни показаха и висши европейски политици на международния стопански конгрес в Давос.

Въшният минисът на Украйна Дмитро Кулеба заяви, че „ съветски крадци ” взимат зърното на Украйна и го продават в чужбина. В Twitter той прикани всички страни да отхвърлят предложенията да купуват крадена пшеница, с цел да не стават съучастници в закононарушенията на Русия. Организация на обединените нации също има опасения, поради затворените украински пристанища.

„ Неуспехът с отварянето на пристанищата е оповестяване на война на световната продоволствена сигурност. Толкова е просто. Ако успеем да отворим пристанищата, това не взема решение казуса, само че стартира да основава непоклатимост на нестабилния пазар ”, счита шефът на Световна стратегия по прехраната към Организация на обединените нации Дейвид Бийсли.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести западните страни, че не би трябвало да търгуват със сигурността си за сметка на икономическата облага. „ Трябва да признаем, че нашият стопански избор има последствия върху сигурността ни. Свободата е по-важна от свободната търговия. Запазването на нашите полезности е по-важно от облагата ”, безапелационен беше Столтенберг, предава Нова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР