Недостигът на чипове и проблемите във веригата за доставки се

...
Недостигът на чипове и проблемите във веригата за доставки се
Коментари Харесай

Качеството на автомобилите е спаднало с 11%, като най-много проблеми има при електрическите модели

Недостигът на чипове и проблемите във веригата за доставки се отразиха освен на цените на колите, само че и на тяхното качество. Според оповестеното тази седмица изследване на JD Power, за първичното качество на колите с моделна година 2022, качеството на новите коли е спаднало с 11% спрямо предходната година, което е най-рязкото намаляване в историята на изследванията на компанията.

В изследването са интервюирани 84 165 притежатели и ползватели на персонални коли в интервала сред ноември 2021 година и февруари тази година. Участниците в изследването предоставиха данни за 33 разнообразни марки и 189 разнообразни модела транспортни средства.

Особено забележителен спад в качеството е регистриран при производителите на електрически коли - Polestar е на последно място в класацията на JD Power с най-вече проблеми, до момента в който Tesla можеше да бъде на седмо място от дъното, само че и двамата производители на коли не участваха в класацията, защото не съумяха да покрият някои от условията ѝ.

Първото място по качество в класацията на JD Power зае марката Buick на GM, която събра минимум проблеми на 100 автомобила. В същото време GM е с най-хубаво общо качество измежду всички автомобилни производители, като девет от колите му попадат в челната ранглиста. BMW и Hyundai с пет и три модела заемат надлежно второ и трето място.

В актуалното изследване JD Power записва 226 казуса на 100 автомобила Tesla. Що се отнася до всички електрически коли, разнообразни от Tesla, на 100 автомобила се падат 240 казуса, което е малко по-малко от миналогодишните 251, защото на пазара се оферират от ден на ден модели електрически коли.

Софтуерът продължава да бъде главен проблем за автомобилната промишленост: 6 от 10-те най-често срещани казуса са свързани със системите за информация и развлечения в колите. Apple CarPlay и Android Auto провокират доста недоволства. По-специално, технологията CarPlay се употребява от половината от всички интервюирани консуматори и те оповестяват за по-малко проблеми от потребителите на Android Auto, които са 17% от интервюираните.

По-широкото приемане на безжичните технологии CarPlay и Android Auto докара до увеличение на проблемите със свързаността - от 4,9 казуса на 100 автомобила през 2021 година до 5,8 през 2022 година Изненадващо е, че вградените функционалности за различаване на глас не провокират недоволства от страна на водачите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР