Недостиг на гориво е причината за самолетната катастрофа с футболния

...
Недостиг на гориво е причината за самолетната катастрофа с футболния
Коментари Харесай

Липса на гориво е причината за самолетната катастрофа с отбора на Чапекоензе

Недостиг на гориво е повода за самолетната злополука с футболния отбор " Чапекоензе ", при която през ноември 2016 година починаха 71 индивида, а единствено 6 оцеляха, 3 от тях футболисти на бразилския тим.

" Трагедията е била породена заради липса на гориво ", рапортуват колумбийските авиационни управляващи след обстойно следствие на злополуката.

Разследващи от Боливия, Бразилия и Колумбия са открили повода, откакто се появил запис, в който водачът рапортува за проблем с горивото.

Месец след конфликта, колумбийските авиационни управляващи споделят, че самолетната компания не е обърнала внимание на интернационалните правила за запаса на гориво.

Самолетът е разполагал с почти 9000 кг гориво, което е незадоволително да прелети сред Санта Крус и крайната му дестинация, интернационалното летище в Рионегро, оттатък Меделин.

Проучването сочи също по този начин, че самолетната компания е била в " тежко финансово състояние " и това не било първият път, в който разрешават на самолетите да излетят с " сериозно невисок ресурс на гориво ".

40 минути преди случая се появил симптом за незадоволително гориво. От този миг положението на самолета е било сериозно.

Освен неналичието на гориво, самолетът бил претрупан с почти 500 кг. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР