Недостиг на горива в България няма да има, заяви пред

...
Недостиг на горива в България няма да има, заяви пред
Коментари Харесай

Мирчев каза ще има ли недостиг на горива у нас

Недостиг на горива в България няма да има, съобщи пред БНР Ивайло Мирчев – народен представител от " Демократична България ".

" Всички, които сега плашат, са същите тези, които през март обясняваха, че България не може без съветски газ, Европа не може без съветски газ и чертаеха апокалиптични картини - по какъв начин в случай че съветският газ го няма, ние изпадаме в тежка енергийна рецесия. Наближава Коледа – газ има, тръбата е цяла, газът тече и не се обрисува изобщо да има сходен проблем ", акцентира той в изявление за предаването " Неделя 150 ".
-->
По отношение на " Лукойл " Мирчев бе безапелационен, че би трябвало да защитим националния си интерес:

" Това, което ние вършим, е да дадем опция на държавното управление при обстановка, при която е допустимо да възникне рецесия на пазара на горива или има корист с монополно състояние или става дума за глоба на Европейски Съюз или Организация на обединените нации, страната да може да поеме действен надзор над сходен стратегически обект, какъвто е рафинерията в Бургас ".

Целта е в случай че в рафинерията в Бургас се преработва по-евтин вид нефт, а по бензиностанциите плащаме все едно се преработва по-скъпия вид, разликата в цената на двата сорта да отиде като понижаване на цените на горивата по бензиностанциите, изясни депутатът и уточни, че сега тези пари от разликата не влизат в държавния бюджет и не се отразяват по бензиностанциите като по-ниска цена, а влизат в джоба на притежателите и съветския бюджет.

Мирчев е безапелационен, че не може една компания, която и да е тя, да извива ръцете на държавното управление:

" Не може да ни извива ръцете, да ни рекетира, шантажира – по какъв начин в случай че не получи изключение да изнася бензин и дизел за Турция, тъй като там е най-големият интерес, щяла да бъде затворена рафинерията – нищо сходно няма да се случи ".

Според него отстъпката от 25 ст., която ще бъде давана до края на годината, би трябвало да се надгради най-малко двойно, с цел да може да има резултат от всички тези дейности. 

Ивайло Мирчев разяснява и политическата конюнктура в България и опцията за сформиране на кабинет в границите на първия мандат, даден на партия ГЕРБ.

По думите му ГЕРБ дължи отговор – за какво се стига до обстановка, в която партиите не желаят да поддържат държавно управление с първия мандат на ГЕРБ. Той уточни, че са отишли на среща с номинирания от ГЕРБ за министър председател проф. Николай Габровски като част от парламентарния разговор:

" Ние не сме отишли на договаряния за държавно управление, а на естествен диалог, в който ние за следващ път да представим на ГЕРБ нашите съществени цели, по които нямаме корав ангажимент от ГЕРБ за тяхното осъществяване ".

Според него ГЕРБ към момента не са подготвени да създадат по този начин, че страната ни да се промени във връзка с върховенството на правото. Това е наша съществена тематика и считаме, че това е значимо, в случай че желаеме да променим България, изясни депутатът и добави:

" ГЕРБ твърдо отхвърлят изобщо да приказваме за промяна на основния прокурор, за смяна в Конституцията, тъй че да няма нов Гешев, който да се появи. /…/ ГЕРБ имат концепция за правосъдна промяна откогато са на власт и досега те такава не са създали. Ние знаем за какво е по този начин – тъй като има избрани обвързаности, избрани зависимости. /…/ Националният интерес е ние най след това да имаме наказан министър. Националният интерес е да имаме работеща прокуратура, само че това не се случва ".

Според него декларираното от проф. Габровски на срещата с " Демократична България, че ще се търси конституционно болшинство, което да вкара механизъм за надзор на основния прокурор, са просто думи. " Между приказки и дейности при ГЕРБ нещата много се разминават ", сподели той.

За измененията в Изборния кодекс Ивайло Мирчев акцентира, че БСП няма потребност от хартиената бюлетина:

" От хартиената бюлетина имат потребност тези партии, които са по-добре обиграни във връзка с боравенето с съответни гласове в съответни региони на страната. Това са ГЕРБ и Движение за права и свободи. Българска социалистическа партия влязоха в това нещо, съгласно мен с обещанието за едно бъдещо ръководство ".

Депутатът въпреки всичко акцентира, че ДБ желае да има постоянен кабинет в границите на този парламент, защото има значими задания за извършване - Шенген, еврозона, сигурността, модернизацията на армията, смяна в законите.

" Ние сме декларирали, че сме подготвени да подкрепим такова с втория мандат. Надявам се и Политическа партия да подходят отговорно, с цел да можем да застанем с лице пред хората и да създадем държавно управление ", сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР