Недопуснатият кандидат до конкурсите за бордовете на Българския енергиен холдинг

...
Недопуснатият кандидат до конкурсите за бордовете на Българския енергиен холдинг
Коментари Харесай

Недопуснат кандидат оспорва конкурсите за БЕХ и Булгартрансгаз

Недопуснатият претендент до състезанията за бордовете на " Българския енергиен холдинг " (БЕХ) и " Булгартарнсгаз " (БТГ) Ромен Кишкин безуспешно оспорва пред Министерството на енергетиката и пред надзорния съвет на газовия оператор отстраняването си и провеждането на самите процедури. След поредност от отговори, че не е прав в претенциите си, той подава сигнал за корист с власт и корупция и за непозволени дейности до краткотрайната парламентарна комисия на Мая Манолова за проверка на ръководството на Бойко Борисов.

В момента и двата състезанието се водят завършени, само че вписването на определените управителни препоръки на БЕХ и БТГ е на трупчета поради прелюдия от последното Народно заседание мораториум върху решенията на последното държавно управление на ГЕРБ.

Отделно процедурата за самостоятелните представители в БЕХ от включването на някогашния пиар на холдинга Александър Църноречки като определен член на борда, макар че даже не е взел участие в състезанието. Жалба на определената вместо него някогашна зам.-министърка на превоза София Касидова спря вписването на назначението му, само че след това Касидова изненадващо отдръпна жалбата си.

Конкурсът за " Булгартарнсгаз " пък бе разгласен и остави досегашния му началник Владимир Малинов и брачна половинка на пиарката на Бойко Борисов Севделина Арнаудова – Делян Димитров.

Ромен Кишкин има близо 30-годишен стаж в държавните газови сдружения. В " Булгаргаз " работи като диспечер от 1992 година, а през 2000 година става началник, отговарящ за превоза на природния газ. Като подобен продължава в " Булгартрансгаз " след отделянето на газовата мрежа в това сдружение, а от 2008 до 2018 година е шеф на Главното диспечерско ръководство на БТГ. След това за една година работи в Комисията за енергийно и водно контролиране като шеф отдел за решение на разногласията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР