NED (Национален фонд за демокрация) е американска неправителствена организация, основана

...
NED (Национален фонд за демокрация) е американска неправителствена организация, основана
Коментари Харесай

Истината за второто ЦРУ, наречено Национален фонд за демокация

NED (Национален фонд за демокрация) е американска неправителствена организация, учредена през 1983 година и финансирана от Конгреса на Съединени американски щати.

При учредяването на тази неправителствена организация в програмната декларация е написано: 

“Да предизвиква свободните и демократични институции в целия свят посредством начинания на частния бранш, в това число действия, които предизвикват самостоятелните права и свободи (включително интернационално приети права на човека), които са от значително значение за действието на демократичните институции ”

Правителството на Съединените щати субсидира NED с цел да може директно или индиректно да оказва помощ на асоциации, политически партии или съюзи, работещи сякаш " за демокрацията " на всички места по света.

Неправителствените организации, както подсказва името им, по тази причина са „ неправителствени “, с цел да могат да подхващат политически начинания, които посолствата не биха могли да поемат, без да нарушат суверенитета на страните, които ги одобряват. 

Всъщност NED и мрежата от Неправителствени организации, които финансират начинания на гражданското общество, демокрацията и така нататък ала-бала, са прикритие на тайните служби на Съединени американски щати. 

Още през 1991 година създателят на фонда Алън Уайнстийн сподели непосредствено в изявление за Washington Post, че доста от това, което прави неговата организация е част от работата на  Централно разузнавателно управление на САЩ. Така NED стана прочут в международен мащаб като „ второто Централно разузнавателно управление на САЩ “.

Националният фонд за народна власт има четири съществени института: Националния либерален институт и Международния републикански институт, виновни основно за поддръжката на локални политически групи; Американският център за интернационална трудова взаимност, виновен за насърчаването на синдикатите и работническите движения; и Центъра за интернационалните частни предприятия за кооптиране на частни компании.

 Чрез тези четири института NED се трансформира в мозъка зад сепаратистки протести, цветни революции, политически рецесии, неистини и клюки и намеси по целия свят.

NED стоеше зад цветните революции, подстрекавани и проведени от Съединени американски щати, в това число разпадането на Съветския съюз, Революцията на розите в Грузия, Оранжевата гражданска война в Украйна и Арабската пролет.

Същият тинк танк провокира “промяната ” в 1989 в Източна Европа  в това число в България и Румъния. 

На 27 август 1989 година Washington Post разгласява отчет, озаглавен „ Как помогнахме на „ Солидарност “ да победи “, акцентирайки, че NED дава финансова поддръжка на полската „ Солидарност “, с цел да им помогне да смъкват тогавашното полско държавно управление. 

През октомври 2000 година NED финансира Кадифената гражданска война в Сърбия, която смъква държавното управление на Милошевич. През 1999 година и 2000 година фондът заплаща на сръбската съпротива надлежно 10 и 31 милиона щатски $ за нейното бързо разгръщане. 

През 2003 година в Грузия избухна Революцията на розите и президентът Едуард Шеварднадзе беше заставен да се отдръпна. NED възнамерява и взе участие в целия развой от „ подбора “ на опозиционни водачи, образованието на опозицията посредством даването на големи средства. 

В края на 2004 година, по време на Оранжевата гражданска война в Украйна, Съединени американски щати дадоха 65 милиона Щатски долар на украинската съпротива посредством NED и други организации. Когато през 2013 година в Украйна избухнаха всеобщи антиправителствени демонстрации, отново NED финансира десетки НПО  и  предостави  „ заплата “ на всеки протестиращ. 

Фондът беше значим фактор и зад Арабската пролет. В Египет, Йемен, Йордания, Алжир, Сирия, Либия и други страни, NED дава финансова поддръжка на проамерикански лица и групи, като сякаш поддържа феминизма, свободата на печата и човешките права. 

 В края на януари 2011 година в Египет избухнаха огромни антиправителствени демонстрации. и президентът Хосни Мубарак подаде оставка. Според американски дипломатически депеши и други материали, получени от WikiLeaks, NED е играл значима роля в организирането и манипулирането на демонстрациите. 

 В Либия NED финансира антиправителствените организации “Либийски конгрес за човешко и политическо развиване ”, “Либийската асоциация за бистрота ” и “Libya Akhbar ”. Тези групи участваха интензивно в гражданската война в Либия през 2011 г. 

В Йемен NED финансира и работи в тясно съдействие с неправителствени организации като „ Жени публицисти без окови “ и изигра значима роля в антиправителствените митинги през 2011 г. 

В Алжир редица организации, участващи в митингите на Арабската пролет, получиха финансиране от NED. Годишните отчети на фонда разкриха, че “Алжирската лига за отбрана на правата на индивида ” е получила финансиране от Съединени американски щати през 2003, 2005, 2006 и 2010 година дружно с “Националният самостоятелен съюз на чиновниците в обществената администрация ”.

В продължение на 40 години Националният фонд за демокрация  е възлагал на локални подизпълнители законната страна на противозаконните интервенции на Централно разузнавателно управление на САЩ. Без да провокира съмнения, тя сътвори най-голямата мрежа от корупция в света, купувайки синдикати на служащи и мениджъри, политически партии отляво и отдясно, тъй че те да пазят ползите на Съединените щати вместо тези на своите членове. 

По-късно фондът е реформиран и ръководството му е поверено на експерти от мултинационалните компании Boeing, Chevron, Coca-Cola, Levis Strauss и други Това видоизменение беше задоволително, с цел да придаде неправителствен и респектиращ тип на конструкция, която в никакъв случай не е серпантина да служи на Централно разузнавателно управление на САЩ. 

Най-малко 2000 институции от целия свят получават пари всяка година от NED. Средствата се разпределят основно на партии, противопоставящи се на държавното управление, което не се харесва на Вашингтон.

В България и през днешния ден посредством NED се финансират медии, в това число и държавни, политически партии и неправителствени организации. Общият брой на директно или индиректно финансираните от “второто Централно разузнавателно управление на САЩ ” структури у нас надвишава 40. 

Остава единствено да се чудим по какъв начин може още и у нас и по света да има хора, които имат вяра в глупави клишета като независимост, народна власт, свободен пазар, непознати вложения и така нататък Сегашните “носители ” на упоменатите “ценности ” в действителност са само проводници на непознати материални ползи и в никакъв случай не са били нищо друго.

Източник:

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед18808Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед11258Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед6492Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед85076Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед349041Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед349041Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед249804Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед222564Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумКоментарен Поглед91469Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед91061Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и РусияАвторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев23211На празника на съветския посланик – с Александра Колонтай и Сталин Уникални запи
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР