Небостъргачи, които ще се изграждат по съвсем различен начин, са

...
Небостъргачи, които ще се изграждат по съвсем различен начин, са
Коментари Харесай

Тези два небостъргача ще преобърнат строителството

Небостъргачи, които ще се построяват по напълно друг метод, са на път да трансформират знанията и опита в региона на архитектурата и строителството. Двете кули ще се трансфорат в най-високите сглобяеми здания в света, оповестява money.bg. 

С височина 192 метра, те ще се повдигнат в гъсто популации Сингапур, само че огромни елементи от структурите им се построяват зад граница - в Малайзия.
Жилищният план, наименуван Avenue South Residences, ще е оборудван с 988 жилището, образувани от съвсем 3000 отвесно подредени " модула ". Фирмата, стояща зад плана, ADDP Architects, споделя, че методът на създаване, прочут като  сглобяема авансово съединена структура, е по-малко трудоемък и може да помогне за понижаване на шумовото замърсяване, написа CNN.

Отделните модули са фабрично създадени в Сенай, Малайзия. След това единиците се транспортират до оборудване в Сингапур, с цел да бъдат оборудвани и обзаведени, преди да бъдат преместени на строителната площадка. 

След това те се повдигат на място с кран и се " зашиват ", с цел да образуват здрава, носеща рамка, изяснява един от съдружниците на компанията Маркус Ченг Туан Хан. Последните линии, като порти, се прибавят по-късно, сподели архитектът.

" Това е като идея за произвеждане на коли, само че за строителната промишленост ", добави той.

Кои са преимуществата на сглобяването

Ограничаването на размера на строителните работи, осъществени на обекта, който се намира в жилищния квартал Bukit Merah в Сингапур, може да помогне да се сведе до най-малко разстройства за живеещите наоколо, сподели Хан.

" Но този способ на конструиране в действителност оказва помощ за понижаване на шума ", сподели той. " И може да понижи отпадъците, тъй като направата във фабрика е доста по-добре следена. "

Друга изгода идва на фона на Covid-19: На строителната площадка не са нужни толкоз доста служащи. " По-лесно е да се управлява безвредното разстояние и логистичното обмисляне във фабриката, в сравнение с да се разполагат всички чиновници на място ", уточни Хан.

Индустрията за сглобяване на здания за първи път процъфтява в Европа и Америка през следвоенния интервал, като се употребява за бързо разрешаване на казуса с дефицита на жилища. Но този пазар в този момент от ден на ден доминиран от Азиатско-Тихоокеанския район.

Методът на създаване се оказва, че е изключително известен в Сингапур, като Държавната организация по строителство интензивно предизвиква потреблението на този способ, базирайки се на 8% спестовност на разноските и 40% нарастване на продуктивността спрямо обичайните строителни средства. От 2014 година организацията даже прави сглобяването условие за избрани обекти.

Строителството на Avenue South Residences към този момент е почнало и инженерите се надяват да завършат плана до първата четвърт на 2023 година След като бъдат приключени, фасадите на кулите ще разполагат с балкони, сенници за и " небесни тераси ", цялостни с дървета и обилие от растения.

Проектът е предопределен да изпревари актуалната най-висока сглобяема постройка в Сингапур - и в света - 140-метровата Clement Canopy, която също е проектирана от ADDP Architects. Сред другите най-високи модулни здания в света е 135-метрова кула в Кройдън, Южен Лондон, и 109-метрова жилищна постройка в Ню Йорк.

Хан съобщи, че надали последния план на неговата компания да ще бъде надминат по височина в скоро време. " Ние построяваме прогресивно, работим с инженерите, учим 3D симулации, с цел да сме сигурни, че дизайнът може да издържи на натоварванията напразно ", сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР