Небето над България и Турция се задръсти след като Украйна

...
Небето над България и Турция се задръсти след като Украйна
Коментари Харесай

Войната в Украйна задръсти небето над България и Турция

Небето над България и Турция се задръсти откакто Украйна затвори въздушното си пространство поради войната, сочи картата на flightradar24.

„Много самолетни компании са пренасочили полетите си над Русия да минават през Турция и по-късно България.

Ръководство на въздушното придвижване (РВД) има подготвеност да обслужи покачвания въздушен трафик над България, оповестиха от Министерството на превоза и известията, представени от Българска телеграфна агенция.

Около 4:00 часа тази заран украинските управляващи разгласиха НОТАМ известие за затваряне на цялото украинско въздушно пространство за цивилен полети, в това число и летищата на територията на Украйна.

Поради евентуална заплаха за гражданското въздухоплаване Европейската организация за авиационна сигурност издаде бюлетин, който предлага самолетните компании, с изключение на територията на Украйна, да заобикалят и региони на към 200 км разстояние от украинската граница във вътрешността в териториите на Русия и Беларус.

Очакваният растеж на въздушния трафик в българското въздушно пространство е към 40%. Директива за птиците „ Ръководство на въздушното придвижване “ е подготвило секторни конфигурации за вдишване на трафика, като са направени и симулации. Осигурен е нужният брой ръководители на полети“

https://www.24chasa.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР