Не знам защо Окръжният съд в Русе не се съобрази

...
Не знам защо Окръжният съд в Русе не се съобрази
Коментари Харесай

Безумие! Намалиха От 20 На 3 Години Присъдата На Убиеца На Алекс От Бяла!

Не знам за какво Окръжният съд в Русе не се съобрази с това, само че този въпрос не е бил проучен и в досъдебното произвеждане, уточни той. Вместо това е бил проучен въпросът за повода за гибелта, която е породена от самото рухване. По тази причина Апелативния съд във Велико Търново е преквалифицирал действието от ликвидиране, осъществено по хулигански подбуди, в съзнателно нанесена лека телесна щета, при която е настъпила гибел по несъобразителност.

С това решение се е стигнало и до забележителната смяна в наложеното наказване - от 20 на 3 години " отнемане от независимост " при общ режим. Не знам дали е измама на прокуратурата, или напън, само че да дадеш едни упования, с цел да успокоиш публичното мнение, няма нищо общо с юриспруденцията, разяснява юристът. Той изясни, че според присъдата на Апелативния съд компенсацията от по 100 000 лв. на всеки от двамата наследници на умрелия Алекс остава в действие.

Решението на Апелативния съд във Велико Търново може да бъде обжалвано пред висшата инстанция. Припомняме, 18-годишният юноша изпадна в кома на 8 юли 2017 година, откакто понесъл тежък удар по главата. Инцидентът станал, когато Александър и негови другари се прибирали от дискотеката през нощта против събота. Били пресрещнати от група роми. Един от тях му изискал цигара и откакто не получил, двете групи се сбили, при което младежът е бил ударен с бутилка по главата. По случая беше арестуван 32-годишен мъж, който блъснал младежа и не разрешил на останалите да му окажат първа помощ. Седмица по-късно момчето издъхна в болничното заведение, а прокуратурата изиска пожизнен затвор за Валентин Маринов.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР