Не знам докъде е стигнало разследването на КПКОНПИ за тестовете

...
Не знам докъде е стигнало разследването на КПКОНПИ за тестовете
Коментари Харесай

Нова война! Кацаров нападна много тежко Ангелов

Не знам до каква степен е стигнало следствието на КПКОНПИ за тестванията за деца. Проверката не е инициирана от КПКОНПИ и не е против мен. Инициаторите са други, те са зад кулисите. КПКОНПИ го трансферира небрежно към прокуратурата. Казват, че е ощетен бюджетът, само че не знаят с какъв брой. Не е известно кой е направил това нещо.

Процедурата е по Закона за изключителното състояние, а не по Закона за публичните поръчки. Това разяснява някогашния длъжностен министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров в ефира на " Честно казано с Люба Кулезич ".

" Министерски съвет разпореди закупуване на 1,5 млн. теста. Ние закупихме 4,7 млн. теста. Три пъти от горната страна, по какъв начин може да се ощетили. Димитър Петров (бел.ред. някогашен заместител на служебния министър Стойчо Кацаров) не е основател, той измежду изпълнителите. Инициаторите са зад кулисите. Има няколко интереса съществени, които бяха наранени по времето, когато бях министър.

" Аз не съм отишъл в министерството на опазването на здравето, с цел да спестяваме нещо. " Александровска " имаше 70 млн. лв. задължения, беше изоставена от някогашния шеф - настоящ народен представител (бел.ред. Костадин Ангелов от ГЕРБ).

Някои считат, че това е метод да се източват пари от болничното заведение. Създадена и фондация от физически лица, всички дарения за " Александровска " са били през частната фондация. После тази фондация напуща, не можем и да проверим какви са били даренията, по какъв начин са разпределени ", разяснява още той.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР