Не знам дали осъзнавате какви процеси се отприщиха. Тесният кръг

...
Не знам дали осъзнавате какви процеси се отприщиха. Тесният кръг
Коментари Харесай

Президентът Радев размаза Петков: Кириле, късно е вече за такива молби! Ограничихте ме, а сега…

Не знам дали осъзнавате какви процеси се отприщиха. Тесният кръг за оферти за министър-председател се съкратиха през днешния ден. Как по този начин внезапно госпожа Елена Чернева Маркова реши да си подаде оставката? Това попита президентът Румен Радев по време на връчването на втория изследователски мандат на ПП-ДБ.
„ И когато това през днешния ден бе оповестено, аз същински се учудих, че вие не реагирахте, а трябваше да има въпроси – за какво, по какъв начин, какви претекстове, за какво през вчерашния ден и имало ли е напън. Ако за вас това е обикновено, не се изненадвайте от това, че може да получите политически кабинет, който няма да е във ваша изгода “, добави Радев.
Списъкът с вероятни служебни министър председатели понижа, откакто стана ясно, че зам.-омбудсманът Елена Чернева-Маркова е подала оставка, предава Блиц.
Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков изиска да насочи молба към президента пред медиите.
„ Молбата ни е да спестите 100 милиона и изборите да бъдат 2 в 1, тъй като тези 100 милиона могат да бъдат изразходвани по по-адекватен метод. Знаем, че не е напълно в пълномощията ви, само че ви молим да положите тези старания. ГЕРБ-СДС се изметнаха от думата си, само че дано българският народ да не заплаща в допълнение това “, моли той.
Румен Радев съобщи, че към този момент е късно за такива молби, тъй като са подхванати дейности за смяна в Конституцията, само че изрази подготвеност, че ще направи всичко допустимо страната да не стигне до конституционна рецесия.
„ Направихте всичко допустимо пълномощията на президента да са мощно лимитирани, освен в състава на длъжностен кабинет, само че и за процеса на установяване на избори. След 10 дни ще разберете това, когато поканя всички партии на съвещания, с цел да се вземе извънредно решение. Както сте го написали, по този начин ще го извършвам. Разбирам терзанията ви, съчувствам ви, само че вие участвахте в този развой “, сподели президентът.
Според Петков смяната в Конституцията и правосъдната промяна са били позитивни.
„ Направихме една смяна, която си струваше. Нека не вкарваме всичко в един куп. Тези 100 милиона са на българските жители – в случай че можем да ги спестим, да ги спестим “, сподели още веднъж той, с което срещата сред президента и ПП-ДБ завърши.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР