Не знам дали наистина 75% от хората имат затруднения да

...
Не знам дали наистина 75% от хората имат затруднения да
Коментари Харесай

Надя Брайт: Очаквам от политиците икономически политики за справяне с бедността

Не знам дали в действителност 75% от хората имат усложнения да посрещат ежедневните си потребности, само че огромна част от хората имат този проблем. Причината е, че цените се качиха, а заплатите се замразиха. Това докара до стесняване на потреблението, което докара до още по-трудно състояние, до циничен кръг, излизането от който ще е много мъчно. 

Това разяснява пред Нова тв предприемачът Пламен Юруков.



 Няма доста механизми за повдигане на приходите, добави той.

В момента имаме такова положение, в което потреблението е спаднало, компаниите се борят да оцелеят, складовете им са цялостни и или ще влагат да си уголемяват складовете, има ще взимат оборотни заеми, с цел да могат да продължат да работят и да се надяват на някакви продажби. Икономическият модел на България с ниски заплати и ниски цени се потвърди през тези 30 години, че не работи. В един миг заплатите не могат да останат толкоз ниски поради общия европейски пазар. Няма съвсем на никое място хора за работа, стимулирани и подготвени. Ако стартират да се основават модели за икономическа политика, с цел да преодолеем настоящето си положение, ще е добре, добави той.

Когато толкоз доста хора изпитват усложнения да посрещат главните си потребности, шансът да влезеш в тази група е също висок и плашещ. Прави усещане, че у нас не се приказва за какви стопански политики могат да се приложат, с цел да се излезе от тази обстановка, а за някакви други неща. Неща, които даже не мога да дефинира. Някакви хора приказват за някакви неща, които нямат нищо общо с проблемите на хората. Не ми се слуша кой крив, кой прав, кой какъв брой е евроатлантик, а желая да знам какво считат да вършат тези политици, с цел да се усъвършенства стандарта ни на живот, коментира Надя Брайт.

Така че желая държавното управление да подходи в действителност експертно, а освен да се приказва, че ни е експертно държавното управление, добави тя.



Ситуацията е извънредно комплицирана. Знаем, че има доста висок % на беднотия в България, само че също по този начин знаем, че всички опити да се промени нещо в нашата система, удрят на камък. В момента още веднъж сме в тази обстановка. Ние още веднъж нямаме обществена партия в ръководството. А когато имаше обществена ангажираност, всички подлагаха на критика Кирил Петков за високите обществени разноски, разяснява журналистът Камен Алипиев.

Голяма част от хората се борят за личното си оцеляване. Ето за какво хората не се интересуват толкоз нито от правосъдната промяна, нито от недостига под 3% в държавния бюджет. Това, което се случва сега, е може би един добър знак. Кабинетът на акад. Денков е подложено на яростна офанзива още от първите минути. Т.е. статуквото в България се опасява, че нещо може да бъде променено. И това може би е доста добър сигнал, въпреки че тази игра нормално е доста дълга и хитрите лисици печелят от нея. Надявам се, че всичките обещания на кабинета за опазване на обществените заплащания,ще останат в сило, добави той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР