Не за първи път се правят опити за агресивна политизация

...
Не за първи път се правят опити за агресивна политизация
Коментари Харесай

Йотова: Не МВР ще спечели следващите местни избори, някой ще се кае след един месец

Не за първи път се вършат опити за нападателна политизация в системата на Министерството на вътрешните работи.

 

Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти в Свищов по мотив оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров, заяви Българска телеграфна агенция.

 

„ Ако някой мисли, че по този начин ще завоюва изборите, надълбоко ще бърка и ще се кае единствено след един месец. Не Министерство на вътрешните работи ще завоюва идващите локални избори “, разяснява вицепрезидентът. 

 

„ Аз осъзнавам, че прецизно си съблюдават предписанията от партийното заседание на „ Продължаваме промяната “. Очевидно това е техният метод. Очевидно по този начин са решили да вършат политика. Очевидно това е методът, с който ще се опитат да вършат държавно управление и в идващия стадий, когато има ротация или няма ротация “, уточни още Илияна Йотова.

 

„ Вчерашните думи на министър-председателя Денков, че няма да се усилват цените на електрическата енергия за идната година значат, че те имат един много пай мироглед. Тоест те считат, че след няколко месеца държавно управление няма да има, а след тях към този момент другите да берат грижа “, сподели още вицепрезидентът. 

 

Тя разяснява и желаните промени за ограничение на президентските пълномощия по отношение на служебните кабинети, импортирани от депутатът Явор Божанков.

Не от през вчерашния ден и не от Явор Божанков потегли концепцията да се прави Конституция анти-Радев. Войната, оповестена на президентската институция от страна на държавното управление, несъмнено за някого има значение, само че за българския народ няма, уточни още вицепрезидентът.

 

Припомняме, че през вчерашния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров подаде оставка. В изказване пред медиите той уточни, че е подложен в обстановка, в която не може съзнателно да извършва отговорностите си.„ Настоящото управление на Министерство на вътрешните работи няма воля да продължи битката за правда “, сподели той и добави, че претекстовете, с които вътрешният министър Калин Стоянов изиска оставката му, нямат никакво съображение.

 

На 23 август стана известно, че министърът на вътрешните работи е изпратил стимулирано искане до президента за промяна на основния секретар. Ден по-късно в позиция до медиите Румен Радев зяяви, че освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи в този миг ще обслужи само ползи, разнообразни от публичните.

 

Вчера от прессекретариата на президента осведомиха, че е изпратен формален отвод за освобождението на основния секретар. Съгласно закона се чака президентът Румен Радев да се произнесе във връзка с подадената от основния секретар на Министерство на вътрешните работи оставка. Със собствен декрет президентът Румен Радев назначи Петър Тодоров на поста на 6 август 2021 година. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР