Не всички микровълнови могат да се похвалят с функция за

...
Не всички микровълнови могат да се похвалят с функция за
Коментари Харесай

Как се чисти микровълнова фурна БЕЗ препарат

Не всички микровълнови могат да се похвалят с функционалност за разчистване с пара, което е огромно облекчение за домакините. Но в случай че тази екстра липсва, тогава се постанова собственоръчно да почистите кухненския апарат. Има няколко доста икономични и елементарни способи, улесняващи доста домакините в осъществяването на тази досадна активност.
Ето и няколко съвета за по-лесно разчистване на микровълновата фурна, с които е добре да се съобразите без значение от определения способ за разчистване:
1. Винаги изчаквайте, до момента в който микровълновата фурна се охлади изцяло и едвам това се заемете с почистването.
2. Изключете микровълновата фурна от тока преди да я почистите.
3. Не заливайте микровълновата с вода, използвайте парцал или гъба.
Ето и кои са подръчните средства, с които елементарно и бързо може да почистите фурната без да употребявате препарати.
 Вижте какво си причинявате с ежедневната домакинска работа Вижте какво си причинявате с ежедневната домакинска работа
Не е нужно да се потите във фитнеса два пъти дневно, с цел да се радвате на положително здраве до старини – даже ненатоварваща и лека, само че...
Сода бикарбонат
Содата освен почиства усърдно повърхността на фурната, само че също по този начин оказва помощ да се отървете от миризмата на мухъл. Разредете 2-3 супени лъжици сода за самун с малко вода. Навлажнете парцал или гъба с получената каша и избършете вътрешността на фурната с нея.
Оцет
Оцетът съвършено обезврежда неприятните миризми и отстранява даже най-упоритите замърсявания и отлагания в микровълновата фурна. За задачата ви е нужен ябълков или винен оцет.
Разредете 50 грама оцет в 0,5 литра вода. Избършете вътрешността на микровълновата фурна с този разтвор. Повторете процедурата и по-късно избършете фурната със изсъхнал парцал.
 Ефективен метод за унищожаване на петна от шоколад по облеклата Ефективен метод за унищожаване на петна от шоколад по облеклата
Няма нищо по-хубави от това да се насладите на вкусно шоколадово лакомство и нищо по-лошо от това да изцапате с него облеклата си, килима...
Ако уредът разполага с функционалност за пара, оцетният разтвор може да се остави в контейнера и да включите микровълновата фурна на самопочистване.
Лимонена киселина
Лимонената киселина се оправя чудесно с упоритата нечистотия. Използвайте гумени ръкавици, за избегнете изгаряне на кожата на ръцете.
Добавете 2-3 супени лъжици лимонена киселина към 0,5 литра вода. Накиснете една забрадка в подкиселена течност и избършете вътрешността на микровълновата печка с нея.
Ако мазнината е по-стара и упорита, може да изчакате една нощ след нанасянето на сместа и едвам по-късно да почистите фурната.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР