Не виждам причина да подавам оставка. Със служебния министър на

...
Не виждам причина да подавам оставка. Със служебния министър на
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Защо да подавам оставка?

Не виждам причина да депозирам оставка. Със служебния министър на опазването на здравето работим обикновено. Това разяснява основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев, представен от Българска телеграфна агенция.

" Ще се опитаме да ускорим темпа на имунизация. След интервал на лек спад по празниците през вчерашния ден още веднъж има над 20 000 имунизирани. Най-важното оттук насетне е да убедим тези, които се двоумят.

Да имаш избор на всички вероятни приети в Европейски Съюз ваксини и да не се имунизираш, за мен е неуместно и безконтролно към обществото, акцентира Кунчев.

По думите му всичко, което може да докара до разширението на обсега, е добре пристигнало. Трябва обаче и разяснителна камания и интензивност на персоналните лекари, предложи основният държавен здравен контрольор. За страдание 15-20 % от тях не демонстрират интензивност в процеса.

Спадът на случаите на инфектирани е забележителен и към този момент сме под 20-то място в Европа, регистрира Кунчев. В тази връзка разхлабването на ограниченията е вярно и съответно, изключително предвид на настъпващия туристически сезон, счита той.

Винаги обаче би трябвало да имаме и едно на разум - протичащото се в Азия не е оптимистично, и постоянно би трябвало да имаме подготвеност да дръпнем " неочаквана спирачка ", сподели той.

Той увери,че е оптимист за краткосрочната прогноза, и че и други настоящи рестриктивни ограничения могат да отпаднат, в случай че процентът ваксинирани пораства със същия ритъм и доближи до над 30-35%. Информационната ни система е подготвена за въвеждането на " зеления документ " от 1 юли, уточни Кунчев
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР