Не в следващите няколко поколения, а мисля, че в следващите

...
Не в следващите няколко поколения, а мисля, че в следващите
Коментари Харесай

Наш професор разкри потресаващи тайни за извънземния живот

„ Не в идващите няколко генерации, а мисля, че в идващите 10 години ще имаме отговор на въпроса дали сме сами “ съобщи в предаването „ 120 минути “ по бТВ световноизвестният астроном проф. Димитър Съсълов. Той е един от ръководителите на задачата „ Кеплер “.

„ Тя имаше задача да дефинира какъв брой постоянно се срещат планети, сходни на Земята. Оказа се, че е доста по-често, в сравнение с мислим. Преди мислехме, че са десетки хиляди, само че в този момент мислим, че са 100 милиарда. Сега мислим, че са един милиард единствено в нашата вселена „ Млечен път “.
-->
В Слънчевата система

„ Марс е доста сходен на Земята сега и е бил доста по-подобен в предишното. Сега е пустиня. Надяваме се да е имало живот на Марс преди милиарди години и се надяваме да има микроби, които са под повърхността. По-вероятно е да се откри подобен вид живот в новите светове, които са в орбита към други звезди “.

„ На Венера има доста сложни условия, само че в ранните интервали историята на Слънчевата система Венера е била по-благосклонна. Има сътрудници, които мислят, че не е изключено микробите там да са се запазили или да са еволюирали в атмосферата. В идващите години ще има забавни проучвания на Венера “, изясни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР