Не трябва да се чувстваме виновни, че сме носили отговорността

...
Не трябва да се чувстваме виновни, че сме носили отговорността
Коментари Харесай

България кучета я яли

" Не би трябвало да се усещаме отговорни, че сме носили отговорността за ръководството на страната 10 години, ние управлявахме добре и в интерес на жителите. " Думите са на зам.-председателя на ГЕРБ Томислав Дончев при преизбирането на Бойко Борисов за водач и демонстрират цялостната безсъвестност, до която могат да стигнат политиците в България. Самият Борисов пък съпостави партията си със стадо, защото към момента имала " потребност от куче ".

Десет години в действителност са доста време. И в случай че ръководството беше в интерес на жителите, трябваше все по нещо да е проличало. Но за цялото десетилетие не мръднахме от последното място в Европейски Съюз както по систематизираната оценка за качеството на живота, по този начин и по обособените му измерители. Което е изцяло разумно поради мащаба на корупцията, единствено загатнат от кавги като този с милиардите за " Хемус ".
Войната в Украйна подвигна още по-нагоре завесата върху пробитата при ръководството на Борисов страна. Армията не може да образува повече от един батальон по натовски стандарти, а съветските МиГ-ове към този момент не могат да пазят небето. Обещанията за диверсифициране на газовите доставки, с които пристигна на власт, завършиха с съветски газопровод, за който връчи на данъкоплатците следващата сметка от няколко милиарда. Енергийна взаимозависимост от Русия си остана същата, Борисов просто обслужи стратегическата й цел Украйна да бъде отрязана от преноса, а новото трасе през България да обезпечи суровина за подкрепящите Путин Сърбия и Унгария.
Точно в този момент, с нашествието на Русия в Украйна, се вижда по-ясно от всеки път, че дружно с политическия избор за тези над 10 години да не се построи връзката с Гърция издигнатият единствено за година газопровод няма никакво друго значение, с изключение на да прокарва геополитическите ползи на Кремъл.
Реклама
Като теглим чертата на трите мандата на ГЕРБ и Борисов, в действителност България кучета я яли.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР