Не сядаме на масата по празниците без една такава картофена

...
Не сядаме на масата по празниците без една такава картофена
Коментари Харесай

Цветна празнична картофена салата

Не сядаме на масата по празниците без една такава картофена салата

Необходими Продукти

● картофи - 800 г нарязани на кубчета
● бекон - 6 ленти
● кисели краставички - 4 бр. дребни
● алена чушка - 1 бр. печена и обелена
● зелена чушка - 1 бр.печена и обелена
● магданоз - 3 - 4 стръка нарязан
● зелен лук - 3 стръка нарязани
● кашкавал - 30 г настърган
● сол - на усет
● черен пипер - на усет

за соса


● крема сирене - 200 г
● майонеза - 3 с.л. цялостни
● горчица - 1 с.л. цялостна
● зехтин - 4 с.л.
● оцет - 3 с.л.
● лимонен сок - 4 с.л.

Начин на подготвяне

Започнете със сваряването на картофите, обелете и нарежете на 2-3 части, в случай че са доста огромни. След като са подготвени, прецедете от водата и ги оставете навън да изстинат.

В изсъхнал тиган с незалепващо покритие поставете и запържете лентичките бекон. След като са подготвени, ги поставете в паница с кухненска хартия. Покрийте с такава хартия от горната страна, с цел да се отстрани непотребната лой.

В огромна купа смесете половината нарязаните зелена и алена чушки, трите нарязани зелени лука, нарязания магданоз и четири мариновани краставички, нарязани на филийки.

След това нарежете лентичките бекон на дребни квадратни части, прибавете ги в купата, продължете с настъргания кашкавал, както и студените сварени картофи, нарязани на кубчета. Добавете сол, черен пипер и смесете всички съставки.

За да приготвите соса, който ще добавите към твърдите съставки, вземете дребна купа и прибавете крема сиренето, майонезата и горчицата, оцета, лимоновия сок и зехтина. Разбъркайте доста добре, с цел да се хомогенизира сместа и да се получи богат крем.

Добавете соса на две дози, към огромната купа със зеленчуците, като разбърквате добре всякога, с цел да се смесят еднообразно.

Покрийте форма за кекс със стреч фолио и в нея поставете няколко лъжици от салатата. Притискате сместа във формата, с цел да получи своята форма, и по този начин, до момента в който прибавите цялата салата от купата, покрийте я със стреч фолио и от горната страна.

Поставете формата с вкусната картофена салата в ледник, да се охлади добре - най-малко за 4-5 часа преди сервиране. Обърнете формата върху паница или поднос, премахнете фолиото и сервирайте празничната салата.

Сервирайте цветна празнична картофена салата студена с шпатула или огромна лъжица.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР