Това е една чудесна и нашумяла наскоро рецепта сред много

...
Това е една чудесна и нашумяла наскоро рецепта сред много
Коментари Харесай

Козуначени мъфини с локум и жълти стафиди

Това е една чудесна и нашумяла неотдавна рецепта измежду доста кулинари, с която можете да зарадвате вашите близки и другари. Приготвянето на козуначени мъфини е в пъти по-лесно и бързо.

Необходими Продукти

За тестото


● суха квас - 20 г
● кафява захар - 2 ч.ч.
● бяло брашно - 2 ч.ч.
● бакпулвер - 1 с.л.
● сол - 1/2 ч.л.
● прясно мляко - 1/2 ч.ч.
● кисело мляко - 1 ч.ч.
● краве масло - 2 ч.ч. разтопено
● яйца - 3 бр. огромни
● дестилат от ванилия - 1 с.л.
● портокалови корички - 2 с.л. сушени
● портокалов сок - 1 - 2 с.л.

За пълнежа


● локум - 2 - 3 кутии по 140 г, с усет по желание
● жълти стафиди - 160 г
● лимонова захар - 10 г

Начин на подготвяне

Това е една чудесна и нашумяла неотдавна рецепта измежду доста кулинари, с която можете да зарадвате вашите близки и другари. Приготвянето на козуначени мъфини е в пъти по-лесно и бързо от изработката на цялостен козунак.

Защо да не спестите време и да не опитате от тези вкусни мъфини от козуначено тесто с локум, стафиди и портокалови корички! Добър вкус!

Първо се заемаме с изработката на тестото. В огромна купа смесваме дружно брашното, захарта, маята, бакпулвера и солта. В обособена купа разрушаваме дружно прясното и киселото мляко, маслото, яйцата, ванилията, портокаловите кори и портокаловия сок.

Добавяме мокрите съставки към сухите и разбъркваме добре, до приемането на хомогеннна примес за тесто. Полученото тесто най-после би трябвало да е леко лепкаво. Преместваме го в обособена купа и го оставяме да вташе за към 20-30 минути, покрито с влажна забрадка от горната страна.

Нарязваме частите локум на половина и ги смесваме в обособена купа дружно със стафидите. Заемаме се с изработката на мъфините, като разделяме тестото на равни топки съгласно броя на формите за мъфини.

Всяка топка вършим дупка в нея, пълним я с нарязания локум и стафидите, оформяме и притискаме добре, с цел да не излезе пълнежа и слагаме в силиконовите форми за мъфини. Отгоре прибавяме още локум и стафиди, завършвайки с поръсване на лимоновата захар.

Подреждаме всички кексчета в тава и ги печем във фурната на 180 градуса за 20-25 минути. Проверяваме тяхната подготвеност леко набучвайки мъфините с съчка за зъби. Ако тя излезе суха и чиста, значи мъфините са добре изпечени и подготвени.

Изваждаме ги от фурната и оставяме да изстинат за няколко минути. Сервираме, до момента в който са още топли. Невероятно вкусният локум напряко се разтопява в прегръдката на козуначеното тесто. Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР