Не става въпрос за отстъпване, а за дебат. Тази конвенция

...
Не става въпрос за отстъпване, а за дебат. Тази конвенция
Коментари Харесай

Каракачанов хули Истанбулската конвенция, Хекимян припира да го отпрати

" Не става въпрос за подчинение, а за спор. Тази спогодба е за битка с насилието над дами. Аз помолих да се отсрочи тогава и да го обсъдим в този момент. В началото на месеца 8 от министрите гласувахме срещу конвенцията. " Това сподели Красимир Каракачанов в студиото на " Тази заран " по bTV, представен от Блиц.

" В самото начало това наподобява прелестно. Покрай тази спогодба се пробутва една нова идеология, така наречен " джендър " философия, която прави опит да размени естествената роля на пола. Ние се раждаме мъже и дами. Полът е явен. Правят опит да заменят биологичния пол със обществения пол, а обществен пол няма ", продължи той. 

" 14% от българската войска са дами. Ние сме най-феминизирани. Мислите ли, че имаме потребност от сходни конвенции? Това го постановат всякакви лобита със странни разбирания за пола. Аз желая тази точка да се отсрочи и да се случи една полемика в обществото ", добави министърът на защитата.

" Покрай вота на съмнение се изприказваха доста погрешни неща по адрес на Борисов. Преди това да се гласоподава в Народното събрание, дано това мине на необятно разискване и да не се вкарва в зала за гласоподаване. Конвенцията се отсрочва. Някои от министрите на ГЕРБ показаха терзания в същата тенденция. Обществото е разграничено ", изясни той. 

Вчера Корнелия Нинова предложи да се направи референдум по въпроса, само че Каракачанов е безапелационен, че няма потребност от сходно нещо, откакто обществото е изрично срещу.  

" Докато сме раздвоени сред християнството и радикалния ислям, ние седим да си измисляме трети пол. Има страни, които признават по 32 пола и това е неуместно. Докато ние в Европа се занимаваме с сходни нелепости, радикалният ислям желае да ни унищожи. Не сме извивали ръце на Борисов. Този диалог аз го започнах декември. Вчера в диалозите, които сме водили, става въпрос за причини. За повторно в историята ни църквата излиза да се опълчи на политическо решение и бие камбаните да поведе народа против него ", съобщи Каракачанов. 



Докато Каракачанов обясняваше отрицателното си отношение към Истанбулската спогодба водещият Антон Хекимян на няколко пъти го прекъсваше и му благодареше преждевременно, пробвайки се да го насочи към други тематики. 

" Корупцията може да бъде решена когато всички политически институции седнат на една маса и набележат проблеми, които да бъдат позволени. Президентът е институция, която би трябвало да се слуша. Аз персонално считам, че има различен метод, по който да е доста по-ефективен. Президентът би трябвало да стои над партиите, а той основава чувството, че удря по едно рамо на опозицията. Президентът когато и да е може да кани министър председателят и министри, с които да разискват значимите тематики. Парламентът бил отговорен за всичко. Не съм склонен, че парламентарната република атрофира. Има някои неща, които пораждат в хода на диалога ", заключи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР