Не спира да се увеличава популярността на това мезе, която

...
Не спира да се увеличава популярността на това мезе, която
Коментари Харесай

Къде си заслужава да ядем хумус в София

Не стопира да се усилва известността на това мезе, която си присвоихме от Близкия изток през последните години. Дотолкова, че на от ден на ден места за хранене участва като част от менюто, а напълно неотдавна в София се появи и първият Hummus Bar, и то в сърцето на града. С това още повече затвърдихме, в случай че не любовта си към хумус, то най-малко желанието да бъдем в крайник с модерните храни. Особено след веган вълната, която се трансформира в цялостен тренд. Въпреки че хумусът по никакъв начин не е комплициран за подготвяне, не на всички места съумяват да реализират неговият характерен и прелестен усет. Затова потърсихме няколко места, на които постоянно бихме си го поръчвали.

Едно от тях е тихият и комфортен ресторант 33 Gastronauts , където удоволствието от храната е с извънредно преимущество, както подсказва и името на мястото, а измежду предложенията от средиземноморска и близкоизточна кухня откриваме и хумусът. Тук сигурно постоянно участва в избора ни на храна.

Не пропущаме да си го поръчаме и в обичаното ни бистро Craft , където постоянно се любуваме на прелестната винена селекция, само че и от кухнята постоянно ни изненадват прелестно. Още повече, че това е едно местата с най-приятната закрита градина, в която даже в мрачните дъждовни дни не губим чувството си за пролет.

Дори и да не сте веган, ще харесате освен атмосферата, само че и кухнята в. Не е най-централното място в града, само че си коства да се отклоните да откриете улица „ Кокиче “ в Лозенец, в случай че още не сте го създали. Там сигурно с изключение на таратор от кашу, би трябвало да опитате и хумуса. Консистенцията му е по-лека и не толкоз мазна като на обичайния хумус и наложително си поръчайте към него билкови хлебчета от лимец.



Допълваме листата ни с дребното и уютно заведение Made in Home , както и с мароканския ресторант Annette , където постоянно се любуваме на цветния марокански хумус, който ни сервират с вкусни хлебчета. Съвпадение или не, само че двете места се намират на ул. " Ангел Кънчев ". 

Колкото до новия Hummus Ba r, останахме малко разочаровани. Менюто е много разнообразно, а хумусът приъства като добавка съвсем на всички места. Обикновено го сервират с микс от свежи салати и по желание с месо или фалафел. Но всичко е по този начин смесено, че усетът му се губи, а двете арабски питки, които се сервират към всяко ядене, също не са толкоз вкусни. Но в случай че обичате тази разядка, по-добре е сами да опитате и да прецените дали мястото ви подхожда.

Сами вкъщи също може да се пробвате с приготвянето на домакински хумус, още повече че тогава може да добавяте спомагателни съставки, с изключение на обичайните (нахут, сусамов тахан, зехтин, лимонен сок и чесън), които да обогатят усета му. Например сушени домати, тиква или авокадо. А в случай че желаете да се получи по-лека разядка, може да замените нахута с фасул, може да е бял или черевен, а може да не слагате тахан. Получава се много вкусно и балканско ядене.
 Каним ви и на веган тур из града!

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР