Не сме против увеличаването на пенсиите, но не е ясно

...
Не сме против увеличаването на пенсиите, но не е ясно
Коментари Харесай

ГЕРБ пита откъде ще дойдат парите за вдигането на пенсиите

Не сме срещу увеличението на пенсиите, само че не е ясно от къде ще дойдат парите. Това разяснява депутатът от ГЕРБ Деница Сачева по отношение на актуализацията на бюджета, представена от actualno.com.

" Политическа неистина е, че нашата политическа партия не желае да усилва пенсиите. Напротив, тъкмо противоположното. Това е видно от последното ръководство на господин Борисов, когато минималната пенсия беше вдигната със 170 лева, а междинната пенсия за 4 години набъбна с съвсем 200 лева Разликата обаче е, че ние постоянно сме били виновни освен към пенсионерите, а и към хората, които работят и които със своите налози обезпечават на процедура изплащането на пенсиите. В бюджета на Национален осигурителен институт една огромна част от парите идват от налозите, а не от осигуровките на хората. Това, на което ние остро се противопоставяме сега, е обстоятелството, че не е ясно от кое място ще дойдат парите за увеличението на пенсиите. За тази година те се плануват от Плана за възобновяване и резистентност.

Независимо от това какво споделят ръководещите, числата са доста ясни. Балансът се обезпечава от упования 1 милиарда от Плана за възобновяване и резистентност, които даже не се знае дали ще дойдат до края на годината. За 2023 средствата, които са нужни са в размер на 3.7 милиарда лева,. 2024 година в размер на 4.2 милиарда лева Нямаме ясна тригодишна прогноза от кое място ще дойдат тези доходи ", сподели Сачева.

Според нея ръководещите се пробват в последните си дни да усилват разноските и не се интересуват кой, по какъв начин и по кое време ще ги заплаща. " На процедура това, което се случва сега и въпросът, на който държавното управление и персонално Асен Василев би трябвало да отговори е следният: какво ще се случи 2023 и 2024 година? Предложенията са три - по-високи налози и по-високи осигуровки, нови заеми или никакви нараствания за пенсионерите в идващите три години, без значение от възможната инфлация или рецесиите, които може да има ", разяснява още депутатът от ГЕРБ.

Тя съобщи, че ГЕРБ са срещу безотговорното отношение от страна на ръководещите и срещу това те за следващ път да злоупотребяват с най-уязвимите хора в България, каквито са българските пенсионери. " Но сме за рационално нарастване на пенсиите ", сподели още Сачева.

Депутатът от ГЕРБ разяснява и тематиката с " пазарлъците " в Народното събрание за поддръжка на кабинета. " Ние смятахме, че омразата към ГЕРБ е това, което споява тази коалиция. Оказа се в действителност, че те се ненавиждат между тях и то извънредно доста. За нас остава учудването по какъв начин една коалиция, която твърдеше, че има нулева приемливост към корупцията, няколко месеца по-късно се разпада, с взаимни обвинявания в корупция ", сподели още депутатът от ГЕРБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР