Не сме обвинявали ДПС, че се съобразяват с ГЕРБ. Аз

...
Не сме обвинявали ДПС, че се съобразяват с ГЕРБ. Аз
Коментари Харесай

Патриотите смекчават тона към ДПС

„ Не сме упреквали Движение за права и свободи, че се преценяват с ГЕРБ. Аз заявих, че в случай че ГЕРБ желаят да ръководят с Движение за права и свободи, ние сме подготвени да отстъпим. Към момента дават знаци, че желаят да ръководят с „ Обединени патриоти ” и търсим общите тематики. Мисля, че ще намерим верния път, само че в края на краищата това е динамичен развой ”, съобщи пред Нова телевизия депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов.

Той разяснява и появилите се в общественото пространство записи и фотоси, за които се твърди, че са на премиера Борисов. „ Тази компроматна война води до загуба на престиж на политиците и до демотивация измежду хората да гласоподават. От това губи политиката, както и легитимността на властта. Всички, които употребяват компромати, би трябвало да са наясно, че страдат институциите. Този метод на политическа битка е непоносим, тъй като утежнява шанса за национално единство и реализиране на национални хрумвания ”, счита Веселинов.

Според Вътрешна македонска революционна организация НСО трябвало да бъде част от Министерство на вътрешните работи. От партията в никакъв случай не са подкрепяли тезата да са обособена институция, акцентира Веселинов. Той е на мнение, че 9 месеца преди изборите не е уместно да се разисква сходен проблем.

„ Явно би трябвало да разделяме облика на президент и президент зад граница. В България той приказва главно като опозиционен политик. Явно това е неговият метод да упражнява политиката си. Президентът има доста значима задача – да обезпечи диалога сред институциите и политическите партии. В това отношение считам, че Румен Радев е дебитор на българите. Позиционирайки се в съпротива, не може да прави тази работа. Ние нямаме желание да се фокусираме върху рецензия против президента, тъй като ще влезем в общия хор на тези, които разрушават институциите ", разяснява още Веселинов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР