Не сме информирани да взето решение, каза вицепремиерътНие не сме

...
Не сме информирани да взето решение, каза вицепремиерътНие не сме
Коментари Харесай

Дончев: Направихме най-доброто за „Фолксваген”

Не сме осведомени да взето решение, сподели вицепремиерът
" Ние не сме осведомени за взето решение от " Фолксваген ", само че в това време имаме информация, че към този момент има записана компания в Турция, което значи, че решението по-скоро е взето. Това съобщи в предаването „ Беновска пита ” по Канал 3 вицепремиерът Томислав Дончев. Той заяви, че за него въпросът има няколко подтеми. „ Първо, като държавен уред, като министерства и организации, които бяха мобилизирани при договарянията ние направихме най-хубавото. И го споделям без пресилване. Ако играта в един миг, надпреварата опре до мащаби, т.е., кой може да даде повече директна помощ на компанията, Турция и като население, и като стопанска система е 12 пъти по-голяма от нас. Ние в тази игра няма по какъв начин да се състезаваме, тъй като разликата е в пъти ”, сподели Дончев и изясни: „ Но тук има и други неща. България съблюдава и би трябвало да съблюдава европейското законодателство ”.

В съответния случай има две огромни тематики. Едното са рестриктивните мерки, свързани с държавните помощи. Тя, държавната помощ, в страните членки е неразрешена, има някои изключения. И второто са условията на законодателството, свързани с публичните поръчки. Ние не можем да даваме милиарди на някой вложител, няма по какъв начин да се случи това. Това го не разрешава европейското законодателство. И ние няма по какъв начин да обещаем на някой вложител, че ще му изкупим част от продукцията, тъй като с цел да купим каквото и да било, даже един автомобил, той би трябвало да мине през процедура по публични поръчки ", обясни още Томислав Дончев.

" България, която е на външната граница на Европейски Съюз, нееднократно е била в сходна обстановка. И тематиката не е била единствено със прилежаща и другарска Турция, тематиката е била да вземем за пример и със прилежаща Сърбия се е случвало това. Разбира се, като водим този диалог би трябвало да си дадем сметка, че голяма част от вложенията, които съществуват и работят в България, са от държави-членки на Европейски Съюз. Ние се употребяваме от участието си и получаваме преимущества от него. Има случаи, където обаче се оказва, че заради настоящото законодателство България се явява в по-неблагоприятна позиция от страни, които не са страни членки и това е тематика за диалог на политическо равнище, приказвам за диалог в Брюксел ", приключи вицепремиерът Томислав Дончев.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР