Не се случи нито едно от нещата, които миньорите искаха.

...
Не се случи нито едно от нещата, които миньорите искаха.
Коментари Харесай

Ревизоро разплака миньорите: Депутатите успяха да ви излъжат! Очаквайте бавна смърт

Не се случи нито едно от нещата, които миньорите желаеха. Депутатите съумяха да излъжат миньорите качествено, разрушени са между тях и оттам-нататък тематиката за въглищните централи ще бъде затворена. Това разяснява пред бТВ някогашният министър на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро.
По мнението му мудна гибел чака въглищните централи и миньорската специалност. Ако закрием мощностите на въглищните централи, ще би трябвало да внасяме ток от чужбина, а цената ще бъде доста по-висока, счита Ревизоро. Като стартираме да плащаме скъпия ток от чужбина, тогава ще забележим какво ще се случи, сподели Емил-Димитров-Ревизоро, който чака КЕВР да стартира да подвига цената на тока.
Обратното мнение – срещу въглищните централи – изрече енергийният специалист от Центъра за проучване на демокрацията Мартин Владимиров. Той добави, че все още нито една въглищна централа не би трябвало да е на пазара. Споразумението на ръководещите с миньорите е поредна неистина към работещите в бранша, че властта може да се разбере с тях. Ще има сериозен удар върху България да получи средствата от Европейската комисия по Плана за възобновяване, уточни Владимиров.
Според него няма смисъл да бъдат финансирани изкуствено въглищните централи. Подобно съглашение като през вчерашния ден не дава индикация на Европейска комисия, че България е подготвена да предприеме ограничения за либерализация на пазара на електрическа енергия, уточни Владимиров.
Той акцентира, че енергийната тактика на България би трябвало да се прави на база данни. Няма секунда, при която има дефицит на електрическа енергия при изключване на всички въглищни електроцентрали. Няма никакъв проблем да има електроенергийни потоци сред обособените страни, което не трансформира крайната цена, която да се заплати. Въглищните централи са най-скъпи в Европа. Колкото по-дълго задържим въглищните централи, толкоз по-висока ще е цената на тока, предизвести Мартин Владимиров.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР