Не се ремонтират здрави пътища. Това заявяват от Агенция Пътна

...
Не се ремонтират здрави пътища. Това заявяват от Агенция Пътна
Коментари Харесай

АПИ отрича да ремонтира здрави пътища

Не се ремонтират здрави пътища. Това декларират от Агенция " Пътна инфраструктура " във връзка появили се изказвания за това в медиите, които от АПИ дефинират като " операции ".

Те показват, че започнатите поправки на 7,6 км от Подбалканския път I-6 сред Карлово и с. Васил Левски и на 31 км от третокласния път III-861 Югово - Лъки - правата за Кръстова гора са нужни за сигурността на пътуващите.

Определените като " здрави " пътища са с амортизирана настилка, слаба носимоспособност, голям брой пукнатини, деформации, нарушено отводняване, остарели мантинели, акцентират от Пътната организация.

По тази причина те показват, че планът за ремонт на трасето планува полагане на геомрежа за увеличаване на пътната структура, цялостна замяна на асфалтовата настилка и възстановяване на отводняването. Трасето ще е с нови бетонови бордюри, облицовани окопи, мантинели, знаци и маркировка.

Подбалканският път е различно трасе на автомагистрала " Тракия ". По него всеки ден минават над 10 000 транспортни средства. От АПИ разясняват, че реди 17 година е бил освежен горният асфалтов слой, само че с това не се усъвършенства носимоспособността му. Със завършването на строителните работи до края на септември водачите, които пътуват по направлението София - Бургас, ще могат да употребяват първокласния път като различен маршрут при идния ремонт на Автомагистрала " Тракия " в сектора сред Чирпан и Стара Загора.

От Пътната организация акцентират, че е нужен и ремонтът на 31 км от път III-861 Югово - Лъки, по който се пътува до Кръстова гора. Третокласният път е единствена пътна връзка на Община Лъки с регионалния център Пловдив и е най-пряка връзка на региона с община Баните в Смолянска област. Пътят, издигнат през 50-те години на предишния век, всекидневно се употребява от тежкотоварни камиони, пренасящи суровина от предприятията за рандеман и преправка на оловно-цинкова руда в региона. Трасето минава през тежък планински терен, с огромен надлъжен надолнище и в по-голямата си част е без нужния габарит, прецизират от АПИ.

По техни данни планът включва ремонт и увеличаване на съществуващата асфалтобетонова настилка, а също и на оборудванията по трасето, подсилване и обезопасяване на скатовете, обезпечаване на отводняване, възобновяване на всички пътни такъми - ограничаващи системи, знаци и хоризонтална маркировка.

От всичко посочено е видно,че това не са " здрави " пътища и ремонтът им в този момент е повече от нужен за сигурността на всички пътуващи , акцентират в умозаключение от АПИ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР