Не само няма да бъдат увеличавани, но цените за потребителите

...
Не само няма да бъдат увеличавани, но цените за потребителите
Коментари Харесай

Топлофикациите готови да смъкват цените

Не единствено няма да бъдат увеличавани, само че цените за потребителите на топлинна сила ще бъдат намалявани, твърди в своя позиция Асоциацията на топлофикационните сдружения в България.

От асоциацията настояват, че в последните дни се популяризират манипулирани изказвания и тълкувания по отношение на импортирани в Комисията за енергийно и водно контролиране заявки на топлофикационните сдружения за нарастване на цените на топлинната сила.

От асоциацията разясняват, че топлофикационните сдружения не са имали опция да отразят понижението на газа в ценовите си заявки, защото наложителния период за внасянето им в енергийния регулатор по закон е 31 март - а това е преди формалното оповестяване на новата по-ниска цена на газа.

"Де факто и де юре нито едно от тези ценови заявки не може да бъде утвърдено в този си тип, тъй като самите топлофикациионни сдружения категорично са написали в документите си, че плановете са правени преди поевтиняването на природния газ от 1 април с над 42%. Тоест самите топлофикации ясно и правилно са показали, че техните ценови планове не регистрират поевтиняването на синьото гориво ", разясняват от сдружението на топлофикациите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР