Не само на енергетиците. Това са всички заети с въглищната

...
Не само на енергетиците. Това са всички заети с въглищната
Коментари Харесай

Шефът на КНСБ след спирането на ТЕЦ „Марица 3“: Недопустимо е! Ще има протести!

Не единствено на енергетиците. Това са всички заети с въглищната енергетика. Това са и миньори, енергетици и съпътстващи производства. Случаят, за който приказваме от два дни, е съответен – краткотрайното прекъсване на Топлоелектрическа централа З в Димитровград. Така шефът на КНСБ Пламен Димитров разяснява задаващия се в четвъртък тази седмица митинг в София на енергетиците от въглищната енергетика, оповестява ПИК.

„За нас това е началото на дейности, които не са контрактувани със обществените сътрудници. Точно това говорихме и тук, от през днешния ден за на следващия ден това е неприемливо и няма по какъв начин да се съгласим по тази причина поддържаме и организираме дружно с тях съпротивата против сходни действия “, добави Димитров.

„В четвъртък в София, само че те ще продължат до момента в който се откри стабилно решение и то освен в Топлоелектрическа централа 3. Говорим и за другите ТЕЦ-ове „Марица-изток“, топлофикациите, Бобов дол“, изясни още той за митинга, който се готви тази седмица.

“Въглищната ни енергетика не може да стане разменна монета и да сложим алена точка пред името си в някакъв спор в Брюксел“, отсече Пламен Димитров.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР