Не само че държавата няма да реагира моментално на отправената

...
Не само че държавата няма да реагира моментално на отправената
Коментари Харесай

Държавата отвърна на УНСС - ще проверява за финансови нарушения

Не единствено че страната няма да реагира мигновено на отправената от УНСС молба за незабавно обезпечаване на пари, само че ще има и инспекция на публични поръчки от университета. Това излиза наяве от публична позиция на финансовото министерство.
Подопечните на финансовия министър Владислав Горанов са безапелационни, че страната ще съблюдава стихотворец ангажимент за 7,5 млн. лв. към УНСС, само че чак откакто бъдат усвоени нужните средства по Оперативна стратегия " Региони в напредък " - т.е. 4,5 млн. лв.. Пари от страната ще има, когато има пари от Европа, е посланието на финансовото министерство. За съответната година това значи, че може да се чака за цялостно асимилиране и до началото на идната.
Освен това, финансовото министерство предизвестява, че ще има инспекция на в допълнение съглашение за градеж на топлопровод за новия корпус на УНСС. Предвидените в допълнение пари в анекса са 1,2 млн. лв. и те би трябвало да бъдат платени на " Гранични войски 2016 ". Проверка ще има и на планувания от УНСС разход от 1,5 млн. лв. за обзавеждане и съоръжение на образователни пространства.
Припомняме, че по-рано през днешния ден (23 април) от УНСС пуснаха отворено писмо и приканиха страната да даде 10,3 млн. лв., с цел да бъде платено на строителя на новия образователен корпус на висшето образователно заведение. На 16 април 2019 година изпълнителят на плана е призовал университета за непринудено осъществяване на настоящите отговорности. Ако това не се случи, университетът е застрашен от фактическа несъстоятелност и има риск сметките му да бъдат запорирани, което ще докара до прекъсване на изплащането на стипендиите и помощите на студентите и докторантите, на заплатите на преподавателите и чиновниците.
“Необходимо е финансирането да се обезпечи в най-кратки периоди, с цел да се удължи срокът на плана. В противоположен случай ще бъдат изгубени 4.5 млн. лева европейска безплатна помощ, която страната ще се наложи да връща дружно с лихвите”, предизвестяват от УНСС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР