Не съм сигурен, че Столична община може да си позволи

...
Не съм сигурен, че Столична община може да си позволи
Коментари Харесай

Иван Таков с позиция за театър София

Не съм сигурен, че Столична община може да си разреши 10,5 млн. лева за ремонта на спектакъл „ София “ и ОКИ „ Средец “. Не знам дали това е най-приоритетното нещо, което би трябвало да бъде направено сега. Това сподели заместник-председателят на групата на „ Българска социалистическа партия за България “ и на Комисията по бюджет и финанси Иван Таков по време на съвещанието на Столичния общински съвет и разискването на финансиране на ремонта на спектакъл „ София “ и Общинския културен институт„ Средец “.

„ Още преди 6 месеца, до момента в който гледахме отчета за ОКИ „ Средец “, показах мнение, че цената е висока. Със сигурност има нужда от ремонт на театъра. Такъв е нужен и на ОКИ „ Средец “. Но в тази обстановка, в която се намира Следствен отдел към окръжна прокуратура, не знам дали в идващите две години общината може да си разреши от бюджета й да излязат към 10.5 млн. лева “, аргументира се Таков.

По думите му би подкрепил ремонта на театъра, защото това е едно културно средище. „ Но не знам дали това е най-приоритетното нещо, което би трябвало да бъде направено сега “, разяснява Иван Таков и съобщи, че ще се въздържи по този отчет.

„ Това е доста хубава самодейност, която на драго сърце всички поддържат. В закона обаче има една дума - целенасоченост. Необходимо ли е да се изразходват такива средства за сигурност на културни институти? Моето мнение е „ Не “, сподели от своя страна общинският консултант от левицата Иван Мечков и зададе въпрос към възложителя дали е правено охранително проучване особено на постройката и въз основата на това ли са направени тези планови цени.

„ С доста по-малко средства могат да се създадат същите неща “, безапелационен бе ген. Мечков и даде образец със цената на камерите за видеонаблюдение, които са по 338 лева „ Те са супер качествени, защо са ни? Форт Нокс или Българска народна банка ли ще охраняваме? Използван ли е експерт, с цел да се дадат тези стойности “, попита още той.

„ Имам чувството, че сме изправени пред проблем, сходен на този с планувания първокласен ремонт за общежитията на Столичния автотранспорт. Каква тъкмо експертиза използвахте, с цел да приемате, че транспортът на един стол на 15 км ще коства на Столична община 71 лева? “, попита заместник-председателят на СОС от Българска социалистическа партия Милка Христова.

Николай Велчев изиска отсрочване на точката поради неналичието на механически паспорти и енергиен одит на двата обекта, тъй като такива са условията на закона. Предложението му не беше признато от СОС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР