Не съм получила от никого препоръка да пришпорим определени процеси.

...
Не съм получила от никого препоръка да пришпорим определени процеси.
Коментари Харесай

Иванка Шалапатова: Не съм получила от никого препоръка да пришпорим определени процеси

„ Не съм получила от никого рекомендация да пришпорим избрани процеси. Няма напрежение, аз самата работя по отношение на всичките ни цели. “ Това сподели министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова.

„ В политическия кабинет на министерството имаме написани цели на тримесечие, имаме вътрешен мониторинг по какъв начин вървим с всяка една цел. Нека да припомня, че част от периодите в управническата стратегия са декември тази година, а не февруари 2024 год. “, разяснява още тя.

Шалапатова няма терзания по отношение на идната оценка, която министър председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще дадат на министрите.

„ Всички министри и техните екипи са в цялостна готовност.Има постоянни срещи с премиера и вицепремиера и държи на противоположната връзка. Нашата управническа стратегия в обществената политика и пазара на труда е доста амбициозна “, сподели Шалапатова.

Относно отправените рецензии от управлението на КНСБ към министерството, Шалапатова сподели, че не е осведомена с констатациите на синдиката.

„ Нямам визия на какви данни стъпва тяхната оценка. Право на всеки обществен сътрудник е да има теза каква е държавната политика в лицето на МТСП. “

„ Пазарът на труда е един от целите, по които работим доста интензивно. Недостигът на 250 000 служащи е завещан от предходните кабинети, не е допустимо някой да даде вълшебен решения за девет месеца, съобщи също Шалапатова.

Тя означи и напъните за разрастване на трудовата претовареност на хората с увреждания. Ще започва и нова стратегия с запас от 22 млн. лв. за обществената стопанска система.

За мен работата на министерството е на равнище, няма закъснение, което е зависело от нас, заключи общественият министър. При толкоз тежко завещание, на липса на доверие на обществото изобщо към изпълнителната власт, на извънредно огромен брой неактивни лица, на Агенция на заетостта, чийто потенциал беше срутен, на Агенция за обществено подкрепяне с демотивирани хора с ниско заплащане, мисля, че с моя екип демонстрирахме добра готовност, разяснява още Шалапатова.

Не съм получила от никого рекомендация да пришпорим избрани процеси, добави тя. Визията за човешките запаси е била цел, която е трябвало да бъде подготвена през декември 2023 година Тя е била заложена на заместник-министъра Десислава Стоянова, напуснала министерството, а дейностите са били преразпределени измежду останалите трима заместници “, изясни Шалапатова.

Източник: Българска телеграфна агенция

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР