Не съм обявявал война и не съм давал никакъв повод,

...
Не съм обявявал война и не съм давал никакъв повод,
Коментари Харесай

,,Многократни провокации“. Премиерът акад. Денков каза истината за отношенията с Радев

Не съм обявявал война и не съм давал никакъв мотив, с цел да се каже, че вземам участие в една такава война с президентската институция. Това съобщи министър председателят Николай Денков по време на конференция в Министерския съвет, на която дружно с министри от кабинета дадоха детайлности към работата по управническата стратегия и насочиха рецензии към свършеното от предходното служебно държавно управление.
Според Денков е имало „ многократни провокации “ от страна на президентската институция и разнообразни нейни представители.
„ Винаги съм подготвен да седнем дружно и да обсъдим проблемите, които би трябвало да решаваме “, увери министър председателят, давайки образец с вчерашното тържествено отбелязване на 120 години от Илинденско-Преображенското въстание, на което министър председателят и президентът участваха дружно.
Причината да представим конференцията в този ѝ тип са опитите на разнообразни анализатори да показват една идеализирана и захаросана картина, съгласно която служебните държавни управления работят безупречно и по тази причина би трябвало да помислим дали да бъдат непокътнати в този тип, в който са. Повод за мненията бяха препоръчаните промени в Конституцията. Ние не сме хората, които сътворяваме напрежение, само че няма по какъв начин да премълчим, когато имаме съществени проблеми за милиарди левове, обясни министър председателят във връзка рецензиите за свършеното от служебните кабинети в разнообразни области.
Той увери, че има добър разговор с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.
„ Очевидно е, че има напрежение към формулирането на управническите решения, само че той идва по линия на разногласията в Народното събрание “, съобщи министър-председателят.
По тематиката с Паметника на Съветската войска акад. Денков акцентира, че държавното управление е изпълнило това, което е било поискано от Столичния общински съвет.
Изпълнихме това, което изиска от нас Столичният общински съвет. Вчера прехвърлихме собствеността към регионалния шеф, оттам-нататък регионалният шеф ще вземе решение, обсъждайки със Столичният общински съвет, изясни министър председателят.
Припомняме, че през вчерашния ден на свое съвещание Министерският съвет одобри решение, с което статутът на мемориален комплекс „ Паметник на Съветската войска “ в Княжеската градина в София се трансформира от парцел обществена държавна благосъстоятелност на парцел частна държавна благосъстоятелност.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР