Не съм обмислял оставката си. Много неправилно съм разбран. За

...
Не съм обмислял оставката си. Много неправилно съм разбран. За
Коментари Харесай

Здравният министър с голяма изненада за оставката си: Премиерът акад. Денков вярва в мен

„ Не съм обмислял оставката си. Много погрешно съм свестен. За мен освобождението на моят заместител бе сигнал към мен – да се замисля за темповете на работа си “. Това съобщи здравният министър Христо Хинков в изявление за бТВ. Причина за тълкуването на думите му беше решението на премиера Денков да уволни заместник-министър Бойко Пенков.
„ Имам свободата да посоча един-двама заместник-министри, а останалите били прерогатив на премиера. Проф. Илко Гетов е назначен още в самото начало при образуването на екипа. Аз работя добре с него и той би трябвало да поеме една огромна част от отговорите за реекспорта на медикаменти и дефицита на лекарства. Един човек, който аз заварих беше основният секретар и аз го освободих, тъй като не бях удовлетворен от работата му – безредна и неорганизирана “, безапелационен бе той.
Имам доверие на премиера, а той ми е споделял, че има доверие в мен. Лоялен съм към това държавно управление. Аз също имам вяра в неговите решения, сподели още здравният министър.
Той акцентира, че другата седмица ще получи дефинитивно инспекцията на прокуратурата за „ Майчин дом “. „ Вече за десети пък споделям, че в случай че там прокуратурата откри законово нарушаване – проф. Иван Костов ще бъде освободен от мен “, сподели още той.
Хинков изясни, че частната процедура не е неразрешена в България, а това е процедура и в Европа.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР