Не съжалявам за никое решение, което сме взели към този

...
Не съжалявам за никое решение, което сме взели към този
Коментари Харесай

Само е напрегнато, не изпускаме контрола, уверява Стойчо Кацаров

Не скърбя за никое решение, което сме взели към този миг. Апелирам към хората да съблюдават разпоредбите и подхванатите ограничения. Ако ние всички не участваме в този развой, резултатът няма да бъде сполучлив . Това сподели в студиото на Българска национална телевизия здравният министър Стойчо Кацаров . Той съобщи, че в нито един миг не е имал чувство, че изпуска контрола.

Въпреки това призна, че обстановката е доста сериозна и напрегната сега.

Нарастващият брой на новите случаи и запълнените интензивни кревати постанова да се вкарат спомагателни ограничаващи ограничения. Според здравния министър, при проблематични случаи и неприети в болница става дума за проблем с координацията.
 При 1000 нови случая на ковид, позитивни са 17.6% от тестванията
При 1000 нови случая на ковид, позитивни са 17.6% от тестванията

Активните случаи са 60 485...

Днес следобяд ще се състои съвет към Министерство на здравеопазването , в това число с шефове на лечебни заведения и РЗИ-та, като се чака до края на деня или най-късно на следващия ден да бъдат конкретизирани спомагателни ограничения, в това число и мнение по предложенията от петък на основния здравен контрольор Ангел Кунчев.

Правим всичко допустимо да не забраняваме плановия банкет , защото коронавирус не е единственото заболяване. Забраната на плановите интервенции е последна мярка, тя би трябвало да бъде наложена най-после, в последния вероятен миг. На този стадий, считам, че не е належащо, уверен е Кацаров.

Постъпването в болница единствено по себе си не е решение, счита доктор Кацаров. Той цитира данни от статистиката, съгласно които всеки седми човек, постъпил в болница, е умрял .

Какви да са новите ограничения - дано да кажат специалистите , съобщи Стойчо Кацаров. По думите му обаче на този стадий вечерен час и цялостен локдаун не се постановат . На този стадий за въвеждане на зелен документ в учебните заведения.
 Ангел Кунчев предлага: или зелен документ, или работа с потенциал до 30%
Ангел Кунчев предлага: или зелен документ, или работа с потенциал до 30%

Маските в учебно заведение да станат наложителни над 5 клас

Стойчо Кацаров разяснява и и предстоящите от тях банкрути, в случай че се стигне до вероятно ново затваряне. Ситуацията е извънредно сериозна и тук са нужни напъните на всички хора - и на туристическия отрасъл, и на тези в просветителната сфера, на всички хора в обществото. Ние се опитваме ограниченията, които прилагаме, да са оптимално щадящи за всички. Не считам, че нито сме закъснели, нито прибързали с ограниченията , изясни министърът.

От Министерство на здравеопазването са уверени, че коронавирус зоните са едно от най-хубавите неща, които са направени. За първи път НЗОК заплаща такова лекуване . Към момента има към 100 такива зони, които са сключили контракт с НЗОК и всяка от тях може да изписва медикаменти. Ковид зоните обаче не заместват системата на опазването на здравето.

Това е едно съществено заболяване, не трябва да се подценява. Засега единствената опция да се предпазим от него, е имунизацията , безапелационен е Кацаров.

Около 1400 лева е клиничната пътека , по която се лекуват болните от коронавирус, тази цена се дефинира от НЗОК и БЛС, това е осреднена цена, в някои случаи разноските са повече, в други са по-малко, изясни още министърът, като е безапелационен, че системата към този миг е обезпечена финансово.
 Неваксинираните пациенти с COVID-19 да си заплащат лекуването, желаят лечебните заведения
Неваксинираните пациенти с COVID-19 да си заплащат лекуването, желаят лечебните заведения

Над 91% от постъпилите в болница не са имунизирани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР